Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі затримали активістів за листівки з фото опозиціонера


Листівка, за яку затримали активістів
Листівка, за яку затримали активістів
У столиці Білорусі Мінську сьогодні затримали двох активістів правозахисної організації «Весна», які роздавали листівки з фотографією ув’язненого лідера організації Олеся Беляцького, повідомили телефоном Радіо Свобода самі затримані, Тетяна Рав’яка і Володимир Лабкович.

За їхніми словами, на листівках також був текст із інформацією про суд над Беляцьким, що відбувся позаминулого року.

На початку року в Білорусі вже пройшла хвиля штрафувань активістів за розповсюдження фотознімків, на яких вони тримають у рухах фото Беляцького.

Олесь Беляцький відбуває термін у 4 з половиною роки позбавлення волі, до якого його тоді засудили за звинуваченням у несплаті податків із коштів, які надходили на роботу його організації, на суму у близько 90 тисяч доларів. Правозахисник пояснював, що пожертви надходили на його приватні рахунки за кордоном, бо «Весна» не зареєстрована в Білорусі, де її реєстрацію скасували ще 2003 року, і не має своїх рахунків як організація. Правозахисник не визнає себе винним. Його прихильники, а також низка міжнародних правозахисних організацій назвали ув’язнення Беляцького політично мотивованим.
XS
SM
MD
LG