Доступність посилання

ТОП новини

Битва за Україну до саміту в Литві (огляд преси)


Київ – Із наближенням саміту у Вільнюсі напруження зростає. З одного боку, як зауважує газета «День», збільшується зовнішній тиск Росії – Кремль уже активізував свою діяльність зі вставлянням палиць у колеса українсько-європейських відносин. З іншого боку, в самій Україні є хоч і не численні, але добре стимульовані сили, які працюють проти євроінтеграційного курсу держави. Однак, як прогнозує видання, вже найближчим часом Росія може піти на рішучіші дії, щоб перешкодити підписанню угоди про асоціацію України з ЄС. Фахівці запевняють: «битва» за Україну йтиме одразу на кількох фронтах. Яких саме – уточнюється в матеріалі «Щоб Вільнюс-2013 не став «Бухарестом-2008», або На яких фронтах доведеться відстоювати європейський вибір до саміту в Литві».

Бюджетний недорід цього року розбурхав креативні здібності чиновництва, покликаного відповідати за доходи в загальнодержавному балансі. Пропозиції головного фіскального відомства країни – Міністерства доходів і зборів – щодо встановлення цілковитого контролю за своєчасною сплатою непрямих податків і методів боротьби «з тінню» справили враження на журналістів газети «Голос України». Але якщо акцизні нововведення на ринку винно-горілчаних виробів газетярі оцінюють зі знаком «плюс», то стягнення зниженої ставки ПДВ до 9 відсотків із різних видів бізнесу з 2014 року поруч із податком з обороту – зі знаком «мінус».

В Україні – плутанина з вакцинами для дітей, стверджує газета «Сегодня». У деяких регіонах їх надлишок, в інших – дефіцит. Як переконує видання, з проблемою ознайомлені і в Міністерстві охорони здоров’я, і у Верховній Раді. У міністерстві кажуть, що на закупівлю всіх необхідних препаратів немає грошей. Депутати так не вважають і вже підготували лист на ім’я Миколи Азарова з проханням розібратися з проблемою. Документ завтра будуть розглядати на засіданні уряду. Про це йдеться в статті «Дефіцит: немає вакцин від гепатиту та правця».

МВС б’є на сполох: у відомстві підрахували, що в українському інтернет-просторі працює близько сотні великих фінансових пірамід. Ще кілька років тому в мережі їх були одиниці. Щоправда, як зауважує газета «Сегодня», порівнюючи з Росією, це не так вже і багато – там їх близько 10 тисяч. Але для України – це бум фінансових афер в інтернеті! Дві з сотні вже перебувають на розгляді в міліції. Про них докладніше йдеться в матеріалі «Сто нових «пірамід».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG