Доступність посилання

ТОП новини

Дерева в центральному парку Дніпропетровська вирубали законно – влада


Дерева в дніпропетровському центральному парку імені Тараса Шевченка вирубали законно. Про це заявили в комунальному підприємстві «Міськзеленбуд».

За інформацією керівництва підприємства, наразі відбувається розчищенням території парку від сухих і аварійних дерев. Після цього, заявили на підприємстві, навколо монумента Тарасові Шевченкові висадять нові дерева, кущі та квіти.

Як зазначили на підприємстві, між адміністрацією парку і підрядною організацією укладений відповідний договір, роботи триватимуть до кінця місяця.

Між тим громадські активісти Дніпропетровська вважають, що масове вирубування дерев у центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, що на острові посеред Дніпра, незаконне. Як повідомив голова обласної екологічної асоціації «Зелений світ» Олексій Ангурець, наразі в парку знесли більше двох десятків дерев, роботи здійснює підрядна організація, яка не має належних дозволів.

Як зазначив Ангурець, раніше міська влада провела громадські слухання щодо реконструкції парку і пам’ятника Тарасові Шевченку на острові, однак про цю територію, де наразі зносять дерева, тоді не йшлося: там збирались будувати фонтан «Поріг «Ревучий», але обіцяли, що цей проект з громадськістю будуть узгоджувати окремо.

Навесні 2013 року в Дніпропетровську вирішили реконструювати центральний парк імені Шевченка. Об’єкт має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва національного значення. Влада представила проект реконструкції і назвала виконавців робіт, однак громадськість висловила свої застереження.
XS
SM
MD
LG