Доступність посилання

ТОП новини

Мельник переоформив на дружину частину майна, на яке накладено арешт – прокурор


Петро Мельник
Петро Мельник
На майно колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, підозрюваного в хабарництві, рішенням суду накладено арешт, повідомив у п’ятницю старший прокурор відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Сергій Овчаренко.

«Він переоформив частину свого майна на дружину, на яке, до речі, вже було накладено арешт постановою Печерського районного суду», – наводить його слова агентство «Інтерфакс-Україна».

У свою чергу, адвокат підозрюваного Руслан Місюна заявив, що Петро Мельник переписав майно на свою дружину, з якою він розлучається.

«Майно нажите у спільному шлюбі, й вона має право на 50% власності. Так, (арешт) накладено на все майно, але нам про це стало відомо вчора. Ми, звісно, оскаржуватимемо, тому що вони не мають права накладати арешт на майно чужої людини – його дружини колишньої, з якою він у розлученні… В людини були хороші стосунки, він розлучився, вони домовилися, що майно залишається їй», – цитує агентство слова адвоката.

У п’ятницю вранці в МВС повідомили, що Петро Мельник позбувся електронного браслета і втік із-під домашнього арешту.

Також у п’ятницю зранку мало відбутися засідання суду за клопотанням слідчого про зміну запобіжного заходу Мельникові з домашнього арешту на тримання під вартою. З цим клопотанням підозрюваний був ознайомлений заздалегідь.

На початку місяця Печерський районний суд Києва обрав для Мельника, звинуваченого в хабарництві, як запобіжний захід домашній арешт.

За повідомленням агентства, він був першим високопосадовцем, до якого за новим Кримінальним процесуальним кодексом застосували домашній арешт із використанням електронного браслета стеження.
XS
SM
MD
LG