Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі напали на журналістів в Одесі


Двоє чоловіків напали на журналістів одеського «Третього цифрового каналу» Олексія Іщенка та Дмитра Іщенка.

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області, близько 15.35 за спецлінією «102» надійшло повідомлення, що на 16-й станції Великого Фонтану на знімальну групу напали невідомі.

Прибулій за викликом слідчо-оперативній групі журналісти повідомили, що після виконання редакційного завдання вони в автомобілі пересувалися дорогою з одностороннім рухом. Назустріч їм, порушуючи правила дорожнього руху, виїхав автомобіль «Тойота», заблокувавши рух транспорту в дозволеному напрямку.
Співробітники телеканалу попросили порушників від’їхати назад і дати можливість проїхати. В цей момент із «Тойоти» вийшли двоє чоловіків і камінням розбили скло в машині журналістів, після чого почали їх бити. Один із нападників при цьому погрожував ножем. Журналісти змогли зафіксувати ці дії за допомогою фотокамери в режимі відеозйомки. Надалі один із нападників вирвав камеру з рук журналіста, сів у свій автомобіль, і порушники втекли.

Свідкам події вдалося записати та зняти номерні знаки автомобіля нападників.
Через певний час міліція затримала двох чоловіків, підозрюваних у нападі. Їх доставили до Київського районного відділу міліції Одеси.

У заяві телеканалу щодо інциденту зазначається, що журналісту Іщенку неодноразово погрожували. Ці погрози були пов’язані з його розслідуваннями про торгівлю наркотичними курильними сумішами в Одесі.
XS
SM
MD
LG