Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківську ОДА пікетували батьки, які не пускають дітей до школи


Кілька десятків представників громади села Раковець Богородчанського району сьогодні прийшли до обласної державної адміністрації, вимагаючи будівництва нової школи у селі. На знак протесту вони не пускають дітей до школи.

За словами людей, два роки тому урочисто було закладено камінь, нову школу обіцяли відкрити до 1 вересня 2013 року, однак наразі не завершили навіть фундамент. Учасники акції звинувачують владу у «показусі» і обіцяють не пускати дітей до школи, доки не розпочнеться будівництво.

Ганна Косович, в якої до Раковецької школи ходить п’ятеро онуків, каже, що ще коли тут вчився її чоловік, то приміщення вже були аварійні.

Пікетувальники тримали в руках плакати «Владо, вислухай нас і виконай обіцянки», «Хочемо нової школи», «Нова сучасна школа – чергова обіцянка чиновників».

Із протестувальниками зустрівся заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький. Протест батьків він назвав «нерозумним», запропонував наразі довозити учнів до сусідніх шкіл. Батьки відмовляються, кажуть, що міст аварійний і не хочуть, щоб діти їздили до різних шкіл.

8 вересня відбудеться схід села, громада сподівається на зустріч з головою обласної держадміністрації.
XS
SM
MD
LG