Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв купив «Межигір’я» для захисту Януковича – експерти


Сергій Клюєв (Фото: Ksenofontoff)
Сергій Клюєв (Фото: Ksenofontoff)
Київ – Депутат Сергій Клюєв, який придбав президентську резиденцію «Межигір’я», не є її реальним власником, бо нею одноосібно розпоряджається президент, вважають і експерти, і люди з колишнього оточення президента. ТОВ «Танталіт» орендує понад 127 гектарів землі на території Межигір’я, де розташована резиденція президента Віктора Януковича. Цю угоду вони пояснюють намаганням відділити межигірську розкіш від імені президента та застрахуватися від втрати цього майна. Сам Клюєв вважає резиденцію вигідним бізнес-проектом.

Резиденцію «Межигір’я», в якій нині живе президент України Віктор Янукович, викупив новий власник, що вважає її вигідним бізнес-проектом.

Про це заявив на прес-конференції депутат-регіонал Сергій Клюєв, якого ще називають бізнес-партнером родини Януковичів.

Для мене це комерційний проект. Я бачу, що нині там створена велика інфраструктура
Сергій Клюєв
«Попередній акціонер, Ігор Гуменюк, вирішив вийти з проекту, я вирішив увійти до проекту. Для мене це комерційний проект. Я бачу, що нині там створена велика інфраструктура, і він іде за аналогією до подібних європейських проектів», – зазначив Клюєв.

За його словами, він придбав територію за 148 мільйонів гривень. І перед укладанням угоди він поцікавився у президента Віктора Януковича, який орендує ділянку в Межигір’ї, чи не заперечує він проти зміни її власника.
Резиденція «Межигір'я» (фото «Українська правда»)
Резиденція «Межигір'я» (фото «Українська правда»)
Направду одноосібним власником резиденції «Межигір’я» та всіх її будівель залишається Віктор Янукович, заявив Радіо Свобода журналіст Сергій Лещенко, автор низки розслідувань про власність та бізнес родини президента.

Там об’єктів на сотні мільйонів доларів. І тепер претензії будуть не до Януковича, а до Клюєва
Сергій Лещенко
«Там об’єктів на сотні мільйонів доларів. І тепер, коли власник змінився, претензії про цю розкіш будуть не до Януковича, а до Клюєва. Реально резиденцією володіє той самий траст із Ліхтенштейну, який керує об’єктами сонячної енергетики, що належать Клюєву та родині Януковича», – наголошує Лещенко.

Він не очікує, що на купленій Клюєвим території «Межигір’я» створюватимуть елітний житловий комплекс чи інший бізнес-проект, як про це говорив нинішній покупець території. Лещенко припускає, що до виборів 2015 року громадянам пояснюватимуть закритий статус резиденції тим, що житлові чи рекреаційні об’єкти на продаж ще не збудовані.
Резиденція «Межигір'я» (фото «Українська правда»)
Резиденція «Межигір'я» (фото «Українська правда»)
Янукович перестраховується, записавши «Межигір’я» на Клюєва – Чорновіл

Передаючи «Межигір’я» у власність Сергію Клюєву, президент перестраховується, припускає колишній депутат регіонал, екс-радник Януковича Тарас Чорновіл.

Попередні власники були ненадійними, а щодо Сергія Клюєва, то, на думку Януковича, він не зрадить
Тарас Чорновіл
«Про попереднього власника, фірму «Танталіт», уже забагато знають, і вже навіть політологи радили, що її номінального власника треба змінити. Система власності така, що резиденція через фірму в Ліхтенштейні перебуває у спільному володінні Клюєва та Януковича. Попередні власники були ненадійними, а щодо Сергія Клюєва, то, на думку Януковича, він не зрадить і завжди залишатиметься в органах влади», – зауважує Чорновіл.

ТОВ «Танталіт» орендує понад 127 гектарів землі на території Межигір’я, де розташована резиденція президента Віктора Януковича. Сергій Клюєв придбав всі акції цієї компанії 22 серпня, а нині, за його словами, він погоджує цю покупку з Антимонопольним комітетом. Клюєв заявив журналістам, що не планує найближчим часом підвищувати вартість оренди землі у Межигір’ї для Віктора Януковича.
Резиденція «Межигір'я» (фото «Українська правда»)
Резиденція «Межигір'я» (фото «Українська правда»)
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG