Доступність посилання

ТОП новини

Аарон Алексіс: нові деталі до портрета


34-річний контрактник з Техасу Аарон Алексіс розстріляв 12 людей і поранив кількох на території бази ВМС у столиці США 16 вересня. За інформацією влади, раніше йому була надана психіатрична допомога в госпіталі для ветеранів у Вашингтоні.

За тиждень до трагедії, Алексіс, перебуваючи в курортному місті Ньюпорт (штат Род-Айленд) поскаржився поліції, що люди розмовляють з ним через стіни і стелю його кімнати в готелі і посилають вібрації тіла, щоб не дати йому заснути. У 2004-у і 2010-у роках він був заарештований після інцидентів із застосуванням вогнепальної зброї.

Колишній резервіст ВМС (звільнений в 2011 році) був застрелений в перестрілці з поліцією через тридцять хвилин після того, як відкрив вогонь по співробітниках військово-морського комлексу (Navy Yard).

За даними ФБР, Алексіс діяв самотужки. Він проник на територію військового об'єкта, оскільки у нього була перепустка. За інформацією його працедавця, – компанії-підрядника у галузі комп'ютерних технологій, Аарон Алексіс в червні і серпні працював на шести інших військових об'єктах, без інцидентів.

Остання трагедія – одна з низки масових розстрілів, що сталися в США за останній рік. В інтерв'ю іспаномовному каналу Telemundo президент США Барак Обама закликав Конгрес схвалити новий закон про вогнепальну зброю, щоб запобігти ситуаціям, в яких психічно хворі люди отримують доступ до неї:

«Той факт, що у нас немає достатньо чіткої системи для перевірки інформації про покупця, робить нас ще більш уразливими для подібних масових розстрілів. Я дуже стурбований тим, що це відбувається кожні три-чотири місяці – ці жахливі масові стрілянини – однак ми все ще не готові вдатися до елементарних кроків, які, як ми знаємо, могли б змінити ситуацію».

Президент Обама наказ провести перевірку стандартів безпеки при найманні на роботу штатних співробітників і контрактників в урядові установи. Міністр оборони Чак Гейґел також віддав наказ провести перевірки щодо безпеки на базах і військових об'єктах США по всьому світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG