Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент ухвалить рішення щодо угоди з Україною після 15 жовтня


Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Ельмар Брок заявляє, що Європарламент ухвалюватиме рішення щодо підписання угоди про асоціацію з Україною після доповіді своєї спостережної місії у складі Пата Кокса та Олександра Кваснєвського.

«Ми сказали з самого початку – ми повинні до підписання виконати всі вимоги. Одне питання – вибіркове судочинство у випадку з Юлією Тимошенко. Якщо пан Кокс та пан Кваснєвський не зможуть позитивно відзвітувати 15 жовтня в Європарламенті, тоді буде у нас проблема», – сказав Ельмар Брок під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

На думку Брока, є можливості і час для вирішення справи Юлії Тимошенко. «Ще може бути рішення, яке допоможе підписати вільнюську угоду», – цитує євродепутата сайт Тимошенко.

Напередодні міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Ельмар Брок і комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле оприлюднили спільну заяву, в якій наголосили на необхідності досягнення прогресу у вирішенні справи Юлії Тимошенко до саміту «Східного партнерства» у Литві.
XS
SM
MD
LG