Доступність посилання

ТОП новини

Іменами українських тренерів назвали вулиці Дніпропетровська, вулицю Косіора не змінили


Іменами українських футбольних тренерів назвали нові вулиці Дніпропетровська. Таке рішення ухвалили депутати Дніпропетровської міської ради на черговій сесії у середу. За документом, депутати вирішили присвоїти вулицям нової забудови в Дніпропетровську імена футбольних тренерів – Валерія Лобановського, Володимира Ємця та Геннадія Жиздика.

Увічнення імен видатних тренерів в назвах вулиць, скверів чи бульварів Дніпропетровська ініціювала обласна рада. Ідея виникла в рамках акції «Дніпро» – чемпіон!».

«Наші по-справжньому народні тренери цього заслужили. Тож я впевнений, що жителі міста та футбольні вболівальники зрадіють цій новині. Завдяки цим людям місто стало не тільки промисловим, а й спортивним центром», – сказав голова обласної ради Євген Удод.

Між тим громадськість Дніпропетровська вимагала на цій сесії перейменувати вулиці, названих іменами радянських діячів першої половини минулого століття, які, за рішенням Верховного Суду, входять до переліку осіб, винних в організації Голодомору, – Павла Постишева, Власа Чубаря та Станіслава Косіора.


Проект рішення про перейменування вулиці Косіора був підготовлений комісією з міської топоніміки, пройшов узгодження у Дніпропетровській міській раді ще минулої зими, але був заблокований групою депутатів міськради.
XS
SM
MD
LG