Доступність посилання

ТОП новини

Спікер Держдуми Росії захищав російські закони в ПАРЄ


Сергій Наришкін, архівне фото
Сергій Наришкін, архівне фото
Спікер Державної думи Росії Сергій Наришкін виступив сьогодні в Парламентській асамблеї Ради Європи на захист низки ухвалених останнім часом у Росії законів, які викликали стурбованість правозахисників і міжнародної громадськості.

Зокрема, він заявив, що закон, який вимагає реєстрації як «іноземних агентів» для багатьох неурядових організацій із фінансуванням із-за кордону, має на меті збільшити прозорість роботи цих організацій, хоча також не виключив можливості внести в цей закон деякі зміни.

Наришкін також стверджував, що закон про заборону пропаганди «нетрадиційних сексуальних відносин» серед неповнолітніх не обмежує прав сексуальних меншин, а відповідає російським національним традиціям.

Він також захищав закон, який різко підвищив покарання за порушення під час масових акцій.

Крім того, Наришкін заявив, що рішення Росії не видавати США викривача американських таємниць Едварда Сноудена справедливе, бо, на його думку, у США з тим могли повестися неналежним чином.

Серед іншого, спікер Держдуми також заперечував, що Росія чинить тиск на сусідні країни, щоб ті вступили до Митного союзу замість розвитку тісніших зв’язків із Європейським союзом.
XS
SM
MD
LG