Доступність посилання

ТОП новини

У «Батьківщині» заявили про зволікання з апеляцією ув’язненого лідера донецького осередку


Костянтин Матейченко, архівний відеокадр
Костянтин Матейченко, архівний відеокадр
Народний депутат від партії «Батьківщина» Олександра Кужель звинуватила сьогодні владу у зволіканні з розглядом апеляційної скарги засудженого лідера Донецької обласної організації партії Костянтина Матейченка, який уже протягом двох місяців перебуває в Артемівському СІЗО на Донеччині.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, Кужель, перебуваючи в Донецьку, пояснила, що адвокати вже підготували скаргу до Європейського суду з прав людини, однак щоб її подати, потрібно дочекатися рішення апеляції, яке суд, за словами депутата, навмисно затягує.

Вона пояснила, що апеляція мала бути розглянута 22 жовтня. Замість цього вчора, 1 жовтня, відбулося засідання апеляційного суду, на яке нікого не запросили. Там суддя ухвалив рішення повернути справу до суду першої інстанції через брак певних документів.

«Тишком-нишком вчора провели. Тепер відправили до суду першої інстанції, мінімум це відтягується на місяць. Тепер поки суд отримає, поки докладе, поки перешле. Нічого доброго в цьому немає. Але нічого. Вони самі собі риють яму. Ми ж не чекаємо. Ми на всіх ефірах, на всіх зустрічах з Європейською комісією, з міжнародними правозахисними організаціями, всюди про нього говоримо. Влада має це розуміти та знати. Вони мають розуміти, що вони за це будуть покарані», – сказала Кужель і додала, що Матейченко залишається виконувачем обов’язків голови обласної партійної організації.

Костянтин Матейченко обіймав посаду сільського голови села Покровське Артемівського району Донецької області. Протягом останнього року він виконував обов’язки голови обласної організації. Його засудили за статтею 364 ч.2 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). За цим вироком він має відбути покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Зараз Матейченко перебуває в Артемівському СІЗО, чекаючи на апеляцію. У партії його вважають політв’язнем, а звинувачення проти нього називають надуманими.
XS
SM
MD
LG