Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні експерти почали знищувати хімічну зброю Сирії


Міжнародні експерти почали знищувати хімічну зброю Сирії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00
Експерти з Організації за заборону хімічної зброї почали знищувати хімічну зброю Сирії, повідомили в неділю представники ООН, які працюють разом із експертами.

Про подробиці їхньої роботи не повідомляли; вранці вони виїхали з готелю у столиці Дамаску в невідомому напрямку, ввечері повернулися.

За домовленістю про роботу місії, створеної резолюцією Ради безпеки ООН, хімічна зброя Сирії має бути ліквідована до середини наступного року.

Влада Сирії в суботу подала Організації за заборону хімічної зброї детальні дані про свої запаси хімічної зброї.

Тим часом президент Сирії Башар аль-Асад в оприлюдненому в суботу інтерв’ю німецькому журналові Der Spiegel заявив, що президент США Барак Обама «не має й крихти доказу» того, що саме сирійські урядові війська застосували отруйний газ зарин під час нападу на околиці столиці Дамаска 21 серпня.

Крім того, Башар аль-Асад сказав, що влада президента Росії Володимира Путіна нині підтримує його більше, ніж будь-коли, бо російський керівник краще розуміє становище в Сирії через боротьбу Росії з «тероризмом» у Чечні.

За оцінками, внаслідок громадянського конфлікту в Сирії, який спалахнув навесні позаминулого року, загинули близько 115 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG