Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція називає грою свіжі заяви Путіна щодо України


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що «Газпром» надав знижку на газ для України – не більше ніж геополітична гра.

«Спробували натиснути – не пройшло. А тепер спробують гладити, але це також не пройде», – сказав він журналістам.

«Ми вже багато отримали від росіян. Перше – це заборона на експорт молочної продукції, друге – заборона на експорт тваринницької продукції, третє – заборона на експорт цукерок, четверте – згортання всієї нашої двосторонньої кооперації, яка тривала протягом десятиліть», – зазначив Яценюк і додав, що «потрібно дивитися не на заяви, а на реальні дії».

«На жаль, реальні дії залишаються такими ж – Росія тисне на Україну для того, щоб затягнути у Митний союз і не дати підписати угоду (про асоціацію з ЄС – ред.)», – додав лідер «Батьківщини» у парламенті. На його думку, зміна тактики – тимчасовий хід із боку Російської Федерації.

Раніше у вівторок президент Росії Володимир Путін заявив, що російські банки оформили для України кредит на 750 мільйонів доларів, а «Газпром» закачав у підземні сховища України газ зі знижкою.
XS
SM
MD
LG