Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада проголосувала за махінації?


Київ – Верховна Рада внесла зміни до бюджету на 2013 рік. Цим рішенням депутати надали Центральній виборчій комісії 20,6 мільйона гривень для фінансування виборів у проблемних округах, а також 28,2 мільйона гривень для погашення заборгованості ЦВК, яка виникла після парламентських виборів 2012 року. Під час обговорення опозиційні депутати заявили, що підтримують законопроект про виділення коштів, але з вимогою підтримки законопроекту, який передбачає застосування на позачергових виборах відеокамер, які були закуплені на минулорічні вибори. Утім, це питання наразі не було внесене для розгляду.

У закон про фінансування повторних виборів у п’яти округах влада внесла норму про додаткове виділення коштів на погашення боргів після минулих виборів, зауважив у коментарі Радіо Свобода депутат від «Батьківщини» Андрій Шевченко. Ці гроші, за словами опозиціонера, мають піти на завершення оплати за камери спостереження, які закуповувалися на дільниці на час парламентських виборів 2012 року.

Виділяти нові гроші на камери без перевірки того, як вони витрачалися раніше, це означає повторно голосувати за фінансові махінації
Андрій Шевченко
«Фінансувати вибори у п’яти округах необхідно. Але виділяти нові гроші на камери без перевірки того, як вони витрачалися раніше, це означає повторно голосувати за фінансові махінації», – наголошує Шевченко.

Він каже, що немає офіційної інформації навіть про те, де відеокамери зараз, а за неофіційною – вони вивезені до Росії, де їх купували.
Парламент проголосував за фінансові махінації – Шевченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Із виділенням коштів на вибори у 5 округах проблем не буде – Макеєнко

Як заявив Радіо Свобода регіонал Володимир Макеєнко, у цьогорічному державному бюджеті достатньо коштів як для того, щоб належно профінансувати довибори у п’яти округах, де минулого року результати голосування були визнані недійсними, так і сплатити борг, що залишився після виборів у жовтні минулого року.

На жаль, це гроші з бюджету, які могли піти на інші, соціальні речі
Володимир Макеєнко
«На жаль, це гроші з бюджету, які могли піти на інші, соціальні речі. Однак ми домовилися з нашими колегами по залу, що необхідно провести перевибори, і тому вони будуть профінансовані на 100 відсотків», – наголошує депутат.

За словами Володимира Макеєнка, із виділенням коштів проблем не буде, оскільки українські економіка та національна валюта є стабільними.
Повторні вибори будуть профінансовані на 100 відсотків – Макеєнко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Президент може «уласкавити» Тимошенко – Герман

Тим часом у кулуарах Верховної Ради обговорюють перспективи звільнення Юлії Тимошенко, чи доправлення її до Німеччини для лікування. Президент України Віктор Янукович може помилувати засуджену, якщо вона напише йому листа з проханням про це, заявила у коментарі Радіо Свобода колишній радник президента Ганна Герман.

Так само, як Луценко був уласкавлений, президент проявив милосердя до нього, це станеться колись і з Тимошенко
Ганна Герман
«Так само, як Луценко був уласкавлений, президент проявив милосердя до нього, це станеться колись і з Тимошенко. Але це не може бути результатом якихось погроз, шантажу, тиску на президента, якихось умов для президента, ні. Це має бути акт доброї волі тоді, коли на це прийде час», – зауважила Герман.

Водночас, за словами Ганни Герман, нині в Україні немає для цього правових підстав, але президент міг би звернутися до Верховної Ради з такою ініціативою.
Так само, як Луценко був уласкавлений, станеться і з Тимошенко – Герман
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

До Вільнюського саміту керівництво держави звільнить Тимошенко – Матіос

Найімовірніше, що колишнього прем’єра Юлію Тимошенко тим чи іншим способом звільнять до Вільнюського саміту. Таке припущення висловила Радіо Свобода депутат від УДАРу Марія Матіос.

Мій прогноз: до Вільнюського саміту в керівництва держави буде воля звільнити – не стільки Тимошенко, скільки себе
Марія Матіос
«Немає у парламенті такої політичної сили, яка б не розуміла, що проблема звільнення Тимошенко полягає у відсутності політичної волі в одного політика – президента. Але я оптиміст. В Україні вже чимало політиків-державників, які розуміють, що доля держави не може залежати від неприязні одного політичного діяча до іншого. І мій прогноз, що до Вільнюського саміту в керівництва держави буде воля звільнити – не стільки Тимошенко, скільки себе», – припускає Матіос.

Вона також нагадала, що політики Євросоюзу неодноразово називали звільнення Тимошенко (або ж доправлення її на лікування за кордон) однією з головних передумов підписання угоди про асоціацію України з ЄС у листопаді цього року.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG