Доступність посилання

ТОП новини

«Фронтові» зміни Яценюка (огляд преси)


Київ – У лавах опозиції назріває внутрішньопартійний конфлікт, пише газета «День». Колишні члени «Фронту змін», який ще влітку самоліквідувався і розпочав процес злиття з «Батьківщиною», нині говорять про беззаперечну помилковість цього рішення і закликають свого екс-лідера Арсенія Яценюка створити нову партію – правонаступницю «Фронту змін». У статті «Фронтові» метаморфози» «День» аналізує – що виграв, а що програв Яценюк, розчинивши свою партію? Так, на думку експерта видання, з точки зору політичних технологій, колишній головний «фронтовик» безумовно лише виграв від об’єднання своєї політсили із «Батьківщиною». Щодо того, що тепер залишки «Фронту змін», які не влилися в «Батьківщину» з різних причин – фінансових, особистих амбіцій, але жодним чином не ідеологічних, то в ідеологіях цих партій немає різниці. А їхні голоси просто використовують у президентській виборчій кампанії для того, щоб показати несуб’єктність Яценюка і створити йому додаткові проблеми. Відтак, експерт вважає заяви колишніх «фронтовиків» таким собі легким тролінгом політика Яценюка.

Інформація про нерухоме майно українців може стати загальнодоступною. Як інформує газета «Сегодня», депутати абсолютно від усіх фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект, яким пропонують відкрити доступ до даних Державного реєстру прав. Якщо документ ухвалять, вже з 2014-го на порталі Мін’юсту та Укрдержреєстру люди зможуть подивитися дані про свою нерухомість, власність сусіда чи співробітника, а також будь-якого депутата, чиновника, судді чи прокурора. Видання нагадує, що публічність – найефективніший спосіб захисту. Бо закриті реєстри породжують рейдерство, незаконні поглинання, розкрадання квартир. Документи підробляють, а людина не може довести, що це його майно. Якщо відкрити бази, на порталі можна буде побачити, коли куплена квартира, продана або подарована.

У розкрученому російському блокбастері «Сталінград» режисер Федір Бондарчук і продюсер Олександр Роднянський пишуть новий міф, стверджує газета «Україна молода». Однак, журналістів газети фільм здивував недосконалою режисурою, погано виписаним сценарієм, нерівною грою акторів, надлишком пафосу і затягнутістю.

Щороку 10 жовтня світ відзначає День психічного здоров’я, нагадує «Україна молода». За даними епідеміологічних досліджень, у більшості країн психічні порушення мають 15-23% людей. В Україні від цих проблем потерпає 24% населення. Найбільш поширені з них – депресії, самогубства, шизофренія, епілепсія, алкоголізм. Депресію, яка на чільному місці серед таких недуг, називають хворобою ХХІ століття. Однак, її не так вже й важко побороти, головне для збереження психічного здоров’я – уникати скупості й лицемірства, радить газета у статті «Найкращі ліки – оптимізм».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG