Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк попередив США про небезпеку


Джим Йонґ Кім, архівне фото
Джим Йонґ Кім, архівне фото
Голова Світового банку Джим Йонґ Кім попередив у суботу, що США прямують до небезпечного становища, якщо Конгрес не вийде з протистояння щодо бюджету і межі державного боргу.

Зокрема, сказав він, якщо Конгрес не підвищить цієї межі, на США й інші економіки світу чекають вищі відсоткові ставки, зниження довіри і уповільнене зростання.

За даними Міністерства фінансів США, без підвищення нині чинної межі державних боргових запозичень, яка складає 16 трильйонів 700 мільярдів доларів, уряд уже 17 жовтня залишиться без грошей на оплату рахунків країни, що може призвести й до дефолту американської держави.

Крім того, ще з ночі на 1 жовтня, коли у США почався новий фінансовий рік, у країні триває часткове припинення роботи значного числа урядових установ і організацій через те, що контрольований демократами Сенат відкинув спроби республіканців у Палаті представників пов’язати тимчасове фінансування уряду з блокуванням коштів на схвалену 2010 року з ініціативи президента Барака Обами реформу системи медичного страхування. Деякі республіканці виступають категорично проти цієї реформи і обіцяють зробити все для її скасування.
XS
SM
MD
LG