Доступність посилання

ТОП новини

Українські споживачі розрахувалися менше ніж за 40% спожитого від початку року газу


Українські споживачі від початку року спожили 6,6 мільярда кубометрів газу на загальну суму 15,3 мільярда гривень, проте обсяг розрахунків становив лише 5,3 мільярда гривень (34%), повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Міністр назвав такий рівень розрахунків украй низьким.

При цьому він повідомив, що загальний обсяг заборгованості за спожитий газ, що сформувалася станом на середину жовтня поточного року, становить 16,2 мільярда гривень.

У вересні в Мінрегіоні заявляли, що підприємства теплоенергетики повинні погасити заборгованість за спожитий природний газ до 15 жовтня, інакше керівники підприємств-боржників будуть звільнені з посад.
При цьому наприкінці серпня керівник Мінрегіону Геннадій Темник заявив, що своєчасний початок опалювального сезону безпосередньо залежить від стану розрахунків підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ. Тоді ж міністр доручив негайно виправити ситуацію й забезпечити стовідсоткові розрахунки за використаний газ за винятком різниці у тарифах.
Раніше НАК «Нафтогаз України» попереджав про можливий зрив підготовки до опалювального сезону через бори підприємств теплокомуненерго.
XS
SM
MD
LG