Доступність посилання

ТОП новини

Влада Сирії звільнила групу ув’язнених жінок – активісти


Влада Сирії протягом двох останніх днів звільнила 61 ув’язнену жінку з понад 100 чи й близько 200, визволення яких домагалися повстанці, повідомили сьогодні сирійські активісти, які базуються в Лондоні.

За їхніми даними, йдеться про елемент складної схеми обміну затриманими й заручниками між сирійськими повстанцями, владою Сирії і бойовиками в Лівані, про яку домовилися минулого тижня за посередництва Катару, Туреччини і Палестинської адміністрації.

Учора активісти вже повідомляли про звільнення перших десяти жінок.

За цією схемою, зокрема, наприкінці минулого тижня сирійські повстанці відпустили дев’ять шиїтів-ліванців, яких вони викрали у травні минулого року. Як заявляє Ліван, його громадяни були викрадені, коли їхали через Сирію до Ірану на релігійну прощу. Сирійські ж повстанці стверджували, що то були бійці ліванського шиїтського руху «Хезболла», яка надає збройну підтримку сирійській владі. При цьому угруповання, яке викрало ліванців, також вимагало від влади Сирії звільнити групу ув’язнених жінок.

Із іншого боку, шиїтські бойовики в Лівані звільнили двох громадян Туреччини, пілотів Турецьких авіаліній, яких викрали в серпні в ліванській столиці Бейруті як відповідь на викрадення ліванців у Сирії.
XS
SM
MD
LG