Доступність посилання

ТОП новини

Продукція Roshen залишила гнітюче враження у російської санінспекції – Онищенко


Перевірка української кондитерської фабрики Roshen не задовольнила російських фахівців, заявив колишній керівник Росспоживнагляду, помічник прем'єр-міністра Росії Геннадій Онищенко.

«Перевірка залишила гнітюче враження, незважаючи на всі запевнення про те, що у них сучасне виробництво з використанням сучасних технологій, що забезпечують високу якість і безпеку продуктів», - сказав Онищенко агентству «Інтерфакс» в неділю.

Він зазначив, що українська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії за показниками допустимого рівня дріжджів і цвілі.

«Звертає на себе увагу неділова і недружня атмосфера, що було створено групі російських фахівців, які прибули на прохання України. Незважаючи на це, під час перевірку не було забезпечено компетентне представництво - експерти не зустрілися ні з керівництвом корпорацій, ні з міністерством аграрної політики і продовольства України», – сказав помічник прем'єр-міністра.

Він зазначив, що з боку України лунали припущення про те, що російські інспектори прибули «для якогось промислового шпигунства, хоча склад учасників було доведено до відома України». «Це залишає багато питань і не дає однозначного розуміння цілей, які мала Україна, запрошуючи фахівців на підприємства», – заявив Онищенко.

Відповідаючи на запитання про те, чи погодиться російська сторона провести повторну перевірку українських підприємств, Онищенко сказав: «Лише на підставі принципової зміни позиції щодо забезпечення самого перебігу перевіряльних заходів, які можуть слугувати підставою для вирішення цієї непростої і дуже складної системної проблеми».

У липні Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. Росспоживнагляд з 22 до 25 жовтня проводив перевірку Київської кондитерської фабрики корпорації Roshen.
XS
SM
MD
LG