Доступність посилання

ТОП новини

Українське ТБ має виховувати власних спортивних коментаторів – депутат


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Український телеканал втрачає свою аудиторію, якщо для коментування спортивних подій він запрошує російських експертів. Про це заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації Ігор Мірошниченко під час виїзного засідання в стінах НТКУ.

За його словами, практика свідчить: якщо український глядач вмикає українських телеканал, де футбольний матч чи спортивні змагання коментує російський фахівець, цілком імовірно він перемкнеться на російський телеканал або ж шукатиме «своїх» коментаторів на інших українських каналах.

«У нас весь час своїх коментаторів засувають на дальній план, натомість запрошують легіонерів. По-перше, їм треба більше платити, по-друге, ми самі себе принижуємо», – заявив свободівець.

Він також наголосив, що потрібно виховувати власних професійних україномовних коментаторів, а не запрошувати «російських легіонерів».

«Національна телекомпанія завжди була кузнею кадрів. Нехай у перший рік своєї роботи вони будуть менш досвідченими. Але треба виховувати коментаторів, які будуть коментувати українською мовою. Якщо ви запрошуєте російського коментатора, то одразу виходити на значно ширший російськомовний інформаційний ринок, на якому легко загубитися», – наголосив народний депутат.

НТКУ має право на продаж 50 % своїх спортивних трансляцій іншим мовникам. Ігор Мірошниченко зауважив, що покупцям можна було б ставити умову – запрошення саме українських коментаторів.

Наразі НТКУ займається купівлею прав на трансляцію Зимових олімпійських ігор у Сочі, що відбудуться наступного року.
XS
SM
MD
LG