Доступність посилання

ТОП новини

У Женеві тривали переговори щодо ядерної програми Ірану


У переговорах у Женеві взяв участь голова МЗС Ірану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

У переговорах у Женеві взяв участь голова МЗС Ірану Могаммад Джавад Заріф

У Женеві сьогодні весь день протривали переговори щодо ядерної програми Ірану, які ведуть із Тегераном шість провідних країн світу.

В них узяли участь, крім верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон, яка за мандатом ООН веде їх від імені всіх шести країн, також міністри закордонних справ Великої Британії, Німеччини і Франції, посеред дня до них приєднався держсекретар США, а завтра очікують прибуття до Женеви і міністра закордонних справ Росії, а можливо, також і шостої країни-учасниці переговорів – Китаю. Іран представляв теж міністр закордонних справ Могаммад Джавад Заріф.

За повідомленнями, переговори були «інтенсивні», і сторони дещо наблизилися до домовленості, що передбачала б часткове обмеження суперечливої ядерної програми Ірану в обмін на часткове послаблення міжнародних санкцій проти Тегерана.

Учасники переговорів висловлювали обережний оптимізм і заявляли про досягнений поступ, хоча додавали, що нічого ще остаточно не вирішено, бо розбіжності між сторонами надто глибокі.

Нинішнє коло переговорів, що почалося вчора на рівні експертів, має продовжитися й завтра.
XS
SM
MD
LG