Доступність посилання

ТОП новини

Янукович ще може врятувати угоду з ЄС – глава МЗС Литви


Лінас Лінкявічус
Лінас Лінкявічус
Президент України Віктор Янукович ще може врятувати угоду з Євросоюзом, якщо залучить свої лідерські якості для ухвалення Києвом пакета законів, необхідних для євроінтеграції. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

«Я думаю, що Янукович може врятувати угоду, якщо вдасться до лідерства і відповідальності», – сказав агентству BNS глава МЗС Литви, яка наразі головує в ЄС.

Лінкявічюс заявляє, що ще не все втрачено. «Якщо ви питаєте, чи можна сьогодні сказати, що точно не відбудеться підписання, то я б так не стверджував», – сказав він.

«Неприйняття закону (про лікування ув'язнених за кордоном – ред.) ще не означає, що немає тих результатів, на які ми сподівалися. Доки цих результатів не буде, складно сподіватися на успіх. Якщо Україна твердо вирішила підписати (...) угоду, то вона має продемонструвати результати», – сказав міністр.

За слвоами Лінкявічуса, «ситуація, безсумнівно, не радує, оскільки немає ясності». «Хоча політичне рішення підписати угоду начебто очевидне, воно не обґрунтовано конкретними кроками», – сказав глава литовського зовнішньополітичного відомства.

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховна Рада не змогла розглянути законопроекти, необхідні для підписання угоди з ЄС. Спікер Володимир Рибак заявив, що ці законопроекти не готові до розгляду, і закрив позачергове засідання.
XS
SM
MD
LG