Доступність посилання

ТОП новини

Янукович приїхав у Запоріжжя, щоб готуватися до виборів?


Робоча поїздка Віктора Януковича до Запорізької області, 14 листопала 2013 року
Робоча поїздка Віктора Януковича до Запорізької області, 14 листопала 2013 року
Перед законом усі рівні, тому ніяких ексклюзивних підходів у вирішенні питання Юлії Тимошенко не буде, заявив президент України в Запоріжжі. За словами Януковича, народні депутати повинні знайти консенсус і об’єднати усі п’ять законопроектів, спрямованих на вирішення питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко. У Запоріжжі Віктор Янукович брав участь у святкуваннях з нагоди 80-річчя металургійного комбінату «Запоріжсталь».

Сьогоднішні відвідини Запоріжжя президент України Віктор Янукович анонсував особисто ще тиждень тому. Це було після розмови з керівником області Олександром Пеклушенком про болючі питання регіону. Однак під час поїздки до Запоріжжя президент Янукович «болючих питань регіону» не торкався, обмежившись відвідинами Запорізького перинатального центру, що будується, та участю у святкових заходах з нагоди 80-річчя металургійного комбінату «Запоріжсталь».

Під час зустрічі з медиками на території перинатального центру, Віктор Янукович традиційно пообіцяв добудувати мостові переходи через Дніпро (будівництво триває з 2005 року), звести нові дороги у всьому регіоні та виплатити затриману заробітну плату працівникам бюджетних установ. Окрім того, Віктор Федорович поскаржився медикам на складну економічну ситуацію в Україні та на Росію, яка продає Україні занадто дорогий газ.

«За три з половиною роки українська економіка отримала більш ніж 20 мільярдів доларів збитків від контрактів на газ, які були підписані у 2009 році. Ця проблема на сьогоднішній день є ключовою для нас, для життєдіяльності країни. Вимога промисловців – вирішити це питання», – сказав Янукович.

Щодо подальшої долі до екс-прем’єра Юлії Тимошенко, яку київський суд засудив за нібито незаконний вплив на ухвалення цих газових контрактів, Янукович наголосив, що перед законом усі рівні.

«Справа Тимошенко обросла кількома точками зору. Я своєї позиції не змінюю. Вважаю, що перед законом усі рівні, і Конституція одна для всіх. Жодна людина не має права на ексклюзивні підходи», – сказав президент, коментуючи можливість ухвалення закону, який дозволить Юлії Тимошенко виїхати на лікування закордон.

Президент переконався, чи все нормально «на місцях» – експерт

Поговоривши з медиками та журналістами про велику політику і проблеми державного рівня, перед урочистостями в обласному театрі імені Магара президент на кілька хвилин «пішов у народ». «Як вам губернатор?» – запитав у жителів міста, які зібралися біля театру. «Ми його любимо!» – крикнув хтось із натовпу. Президент широко усміхнувся і вирушив до театру, де на нього вже чекав місцевий політ-бомонд та бізнесмени, серед яких і власник комбінату «Запоріжсталь» Рінат Ахметов.

До речі, саме з Ахметовим місцеві політичні аналітики пов`язують сьогоднішній візит Януковича до Запоріжжя. Мовляв, Рінат Леонідович особисто запросив главу держави на святкування ювілею свого комбінату, і той не зміг відмовити. За іншою версією, Віктор Янукович навідався до Запоріжжя, щоб усі зрозуміли: політична стабільність у регіоні панує і після арешту підозрюваного у здирництві бізнесмена Євгена Анисимова, якого політичні опоненти нинішньої влади називали «смотрящім» і звинувачували в дружніх стосунках з губернатором Олександром Пеклушенком.

«Нещодавно сталися великі зміни. Ми побачили, як сильно змінилися розклади у вертикалі, в керівництві області. Тому президент повинен приїхати і особисто переконатися, чи все нормально на місцях», – вважає політичний експерт, голова «Комітету виборців України» в Запорізькій області Роман П’ятигорець.

Він нагадує, що саме Запорізька область у політичному розумінні фактично є базовою для президента. «Саме Запоріжжя дало Януковичу путівку в політику, адже в 2004 році саме тут його було висунуто кандидатом на президента України. Тому він повинен переконатися, що в історичних для нього регіонах, в областях, які приносили йому голоси, все нормально», – каже П’ятигорець. На його думку, не виключено, що приїзд мав на меті не лише контроль ситуації в регіоні, а й, так би мовити, «розвідку боєм» перед початком президентської кампанії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG