Доступність посилання

ТОП новини

У матчі з французами прогнози проти України, але шанси є – Щербачов


Київ – У п’ятницю українські футболісти проведуть у Києві один із двох вирішальних матчів сезону – вони зустрінуться із збірною Франції. Це буде перша стикова гра за право в’язати участь у фінальному етапі першості світу, який відбудеться наступного року в Бразилії. На думку букмекерів, французи є фаворитами київського матчу. Із такою оцінкою погодився в інтерв’ю Радіо Свобода спортивний оглядач Валентин Щербачов. Водночас він наголосив, що все вирішиться на полі й підопічні Михайла Фоменка здатні піднести сюрприз, подолавши екс-чемпіонів світу та Європи.

– Збірна України грала в офіційних матчах із з французами сім разів і не змогла здобути жодної перемоги. Чи є шанси на перемогу цього разу?

У нас справді є команда. І високий морально-вольовий тонус
Валентин Щербачов
– Оцінюючи шанси, можна згадати прогноз Андрія Шевченка, який сказав, що вони становлять п’ятдесят на п’ятдесят. Хоча реально у нас менше шансів, ніж п’ятдесят відсотків. Надія є на те, що вже зробив із командою Михайло Фоменко: сьогодні можна зняти капелюха перед цим тренером – він створив колектив, команду. Так, у нас не буде на полі таких майстрів, як Рібері або Бензема, здатних самотужки вирішити долю матчу. Але у нас справді є команда. І високий морально-вольовий тонус, який є зараз у команді (а я це знаю, бо спілкуюся з багатьма гравцями нашої збірної, тренерським складом). Отож, на це сподіваюся. Сподіваюся і на підтримку трибун НСК «Олімпійський», незважаючи на проблеми із купівлею квитків. Повний стадіон, одностайна підтримка глядачів і, звичайно, командний дух.

– Ви відзначаєте (і не лише Ви) успішність роботи в команді Михайла Фоменка – талановитого тренера. А кого з молодих футболістів збірної України можна назвати гравцями високого, міжнародного рівня? Адже Андрій Шевченко завершив кар’єру, у Анатолія Тимощука теж найкращі матчі (хотілося б помилитися) вже позаду…

Вважаю гравцями високого, міжнародного рівня Коноплянку, Ярмоленка, Гармаша…Ці хлопці ще не впіймали «зірочку»
Валентин Щербачов
– Я вважаю гравцями високого, міжнародного рівня Коноплянку, Ярмоленка, Гармаша…Ці хлопці ще не впіймали «зірочку». Їм би тільки тренери надавали б більше ігрової практики у їхніх клубах. Решта футболістів збірної України теж мають непоганий потенціал, але їм саме бракує ігрової практики в національній першості. Тренерам і передусім президентам клубів треба більш патріотично ставитися до власних кадрів. Наприклад, навіщо ми маємо футбольні академії у суперклубах? Навіщо не звертаємо увагу на своїх випускників?

– Можливий успіх збірної України у цьому київському матчі мало що гарантує, адже невдовзі (19 листопада) відбудеться матч-відповідь у Франції. Наскільки це буде перевагою для фаворитів цього протистояння?

Усе начебто проти нас. Але за що ми любимо футбол? За те, що він непередбачливий
Валентин Щербачов
– Французи, звісно, вкрай зацікавлені в тому, щоб поїхати до Бразилії, до того ж, вони давненько вже не перемагали на головних футбольних турнірах світу. Водночас не варто забувати, що УЄФА (хоча чемпіонати світу – прерогатива ФІФА, але ця організація теж відіграє неабияку роль) очолює француз Мішель Платіні. Отож авторитет Платіні підсвідомо тиснутиме і на арбітрів матчу – як би там не було, але вони – живі люди. Отож, усе начебто проти нас. Але за що ми любимо футбол? За те, що він непередбачливий! І вся драматична ситуація може зрештою скластися дуже симпатично для нашої збірної.
  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG