Доступність посилання

ТОП новини

Рада розгляне законопроект по Тимошенко у п’ятницю, а Кабмін зупинив процес підготовки до підписання угоди з ЄС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Верховна Рада завтра зранку розгляне євроінтеграційні законопроекти про прокуратуру і про надання можливості засудженій екс-прем’єру Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном. Про це повідомив на засіданні парламенту лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, про це лідери фракцій домовились під час консультацій у кабінеті спікера Володимира Рибака.

«Ми офіційно заявляємо, що в п’ятницю (22 листопада) парламент, зі слів спікера, повинен розпочати роботу із закону про прокуратуру й із закону про надання можливості Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу», – сказав він.

Яценюк наголосив, що 22 листопада останній день, коли можна ухвалити ці законопроекти.

Також, за його словами, до завтра опозиція не буде голосувати ні за один законопроект, який буде розглядати парламент. «Ми вимагаємо голосування по законах, які роблять Україну європейською державою», – сказав Яценюк.

Після цього Верховна Рада перейшла до розгляду питань порядку денного.

Сьогодні парламент відмовився ухвалити законопроект, який дав би можливість Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон. Депутати розглянули шість законопроектів на цю тему, але жоден із них не набрав необхідних 226 голосів.

Верховна Рада підтримала один із євроінтеграційних законопроектів

Верховна Рада у четвер зранку підтримала в другому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів. Авторами документу є регіонали Олександр Єфремов, Володимир Олійник і Дмитро Шпенов.

За цей законопроект проголосувало 365 депутатів. Документ підтримали всі фракції, крім комуністів.

Цей законопроект є у списку так званих «євроінтеграційних» документів, ухвалення яких у Євросоюзі називають необхідними для підписання з Україною угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.

Кабмін вирішив зупинити процес підготовки до підписання угоди з ЄС

Тим часом Кабінет міністрів України у четвер розпорядився зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами. Таке розпорядження оприлюднене на сайті Кабміну.

Крім того, уряду зупиняє дію свого рішення від 18 вересня «Про підготовку до підписання проекту угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом та його державами-членами, з іншого боку».

Такі дії в розпорядженні пояснюються необхідністю «вжиття заходів щодо забезпечення національної безпеки України, більш детального вивчення й опрацювання комплексу заходів, які необхідно здійснити для відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією та іншими державами-членами Співдружності Незалежних Держав, формування належного рівня внутрішнього ринку, який забезпечував би паритетні відносини між Україною та державами-членами Європейського союзу, що є базовим принципом міжнародного права і основою економічної безпеки держави».

Крім того, Кабмін пропонує створити тристоронню комісію за участю ЄС і Росії. Ця комісія має зайнятися «опрацюванням комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин, розширення і сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринку, узгодження регуляторної бази для покращення умов провадження підприємницької діяльності».

Крім того, МЗС, Мінекономіки та Мінпромполітики доручено «відновити активний діалог із Росією й іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв’язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG