Доступність посилання

ТОП новини

Львівські депутати закликали львів’ян підтримати акції протесту в Києві


Львівські студенти вийшли на вулицю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00
Депутати Львівської міськради і мер закликали львів’ян мобілізуватись і підтримати акції протесту в Києві 24 листопада, а також виходити на акції громадської непокори у Львові.

Про це йдеться у заяві, яку депутати Львівської міськради ухвалили сьогодні на позачерговій сесії. Депутати висловили своє обурення щодо зупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС й називають такий крок чинної влади зрадою національних інтересів.

«Влада підписала собі вирок: вона нелегітимна, неукраїнська, неєвропейська. Піддавшись на тиск Кремля, Янукович і Азаров продемонстрували свою слабкість, перевагу особистого матеріального інтересу над волевиявленням українців», – йдеться в заяві депутатів Львівської міськради. Вони вимагають відправити прем’єра Миколу Азарова у відставку і відновити переговорний процес щодо підписання асоціації з ЄС.

О 19:00 на площі перед пам’ятником Шевченка у Львові розпочнеться мітинг.

Раніше сьогодні понад дві тисячі студентів протестували у Львові під стінами обласної держадміністрації і ради, вимагаючи євроінтеграції України. Вони скандували «Ми за Європу», «Революція», «Банду геть!», «Зека геть!».

Учасники акції протесту не дозволили представникам молодіжної організації «Свобода» розгорнути партійний прапор. Адже, за їхніми словами, протест є акцією громадянської непокори без політичних брендів.
XS
SM
MD
LG