Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан. Продовження. Усе найновіше в Живому блозі

Радіо Свобода слідкує за #Євромайдан і супротивниками євроінтеграції. Слідкуйте за нашим LiveBlog!

Тягнибок: Заклики виходити без партійних прапорів – це «дурнувата теза»

«Режим Януковича застосовує принцип «розділяй та владарюй». Протягом кількох років вони намагалися розсварити між собою опозицію. Але це не вдалося. Виходити без партійних прапорів – це значить виходити без політичних вимог. Це в інтересах Банкової. А наші вимоги – відставка уряду та імпічмент президента», – заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода.

Янукович звернувся до українців: як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще

"Найближчим часом я зроблю широке інтерв’ю на телебаченні і відповім на всі запитання. А сьогодні я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною".
Українська громада в Норвегії попросила Радіо Свобода передати вітання учасникам Євромайданів

МВС не перешкоджатиме протестам?

МВС заявляє, що жодним чином не перешкоджатиме мирним протестам у разі дотримання громадського порядку та не обмежуватиме право громадян на свободу висловлення власної точки зору.

МВС закликає до порядку і попереджає про те, що у разі порушення Закону міліція буде вимушена притягти винних до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Перекриття вулиць, невиконання рішень суду, пошкодження майна та інші протиправні дії можуть стати підставою застосування заходів впливу на порушників Закону, заявляють у міністерстві.

Раніше повідомлялося про розгони Євромайданів в Одесі й Чернігові. У Києві сьогодні вночі відтіснили протестувальників з проїжджої частини Хрещатику та Європейської площі.
Вже 7 годин не можуть знайти активіста Одеського «Демократичного альянсу» Олексія Чорного, повідомляють учасники організації. За їхньою інформацією, міліція затримала його під час розгону Євромайдану в Одесі.

Янукович летить до Вільнюсу, однак ані ЄС, ані Київ не готові до підписання Угоди - Кожара

«Україна не відмовляється від підписання угоди про асоціацію. Ми говоримо про призупинення процесу підписання, про те, що на сьогоднішній час, станом на сьогоднішній день, на 25 число, обидві сторони, Україна і ЄС, не готові до цього акту підписання», – сказав міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент Радіо Свобода.
Пропозиція про підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом залишається чинною. Про це йдеться в спільній заяві президентів Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу і Європейської ради Германа Ван Ромпея.

«Усвідомлюючи зовнішній тиск, який відчуває Україна, ми віримо, що тимчасові міркування не повинні переважати над довгостроковими вигодами, які принесе це партнерство. Проте Євросоюз не буде примушувати Україну чи будь-кого з партнерів обирати між ЄС і іншим регіональним об’єднанням», – заявляють Баррозу і Ромпей.

Хронологія подій #Євромайдан

Президент ніде не ховається – Олійник

«Президент ніде не ховається, він в Україні, але проводяться консультації високого рівня. А опозиція не закликала президента до діалогу, до круглого столу. Це що європейський підхід? Це просто діють, як папуаси», – сказав регіонал Володимир Олійник.
Депутат від «Батьківщини» Володимир Ар’єв пише:


Депутати повідомили голову КМДА Олександра Попова про продовження мирного зібрання громадян "За Європейську Україну" та безстрокову зустріч народних депутатів з виборцями на Європейській площі біля Українського дому, Кабміну та Верховної ради.


Карта Євромайданів, що ширяться Україною. Активісти повідомляють, що акції розігнали в Одесі й Чернігові.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG