Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан. Продовження. Усе найновіше в Живому блозі

Радіо Свобода слідкує за #Євромайдан і супротивниками євроінтеграції. Слідкуйте за нашим LiveBlog!

Євромайдан у Києві пережив ніч

На Європейській площі встановлені два десятки наметів, і цієї ночі там грілися ті, хто не захищав у цей час огороджений металевими парканами периметр наметового містечка.
На майдані Незалежності люди без партійної символіки стоять від четверга. З цього місця нібито через підготовку до новорічних свят спецзагін міліції «Беркут» постійно тіснить демонстрантів.

У соцмережах поширюють карту, на якій відображено міста в різних країнах світу, які беруть участь в акціях протесту проти рішення уряду України зупинити процес підготовки до асоціації з Євросоюзом.

Повідомляють про нові сутички під Кабміном
Карта Євромайданів, що ширяться Україною. Активісти повідомляють, що акції розігнали в Одесі й Чернігові.

Депутати повідомили голову КМДА Олександра Попова про продовження мирного зібрання громадян "За Європейську Україну" та безстрокову зустріч народних депутатів з виборцями на Європейській площі біля Українського дому, Кабміну та Верховної ради.


Депутат від «Батьківщини» Володимир Ар’єв пише:


Президент ніде не ховається – Олійник

«Президент ніде не ховається, він в Україні, але проводяться консультації високого рівня. А опозиція не закликала президента до діалогу, до круглого столу. Це що європейський підхід? Це просто діють, як папуаси», – сказав регіонал Володимир Олійник.
Хронологія подій #Євромайдан

Пропозиція про підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом залишається чинною. Про це йдеться в спільній заяві президентів Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу і Європейської ради Германа Ван Ромпея.

«Усвідомлюючи зовнішній тиск, який відчуває Україна, ми віримо, що тимчасові міркування не повинні переважати над довгостроковими вигодами, які принесе це партнерство. Проте Євросоюз не буде примушувати Україну чи будь-кого з партнерів обирати між ЄС і іншим регіональним об’єднанням», – заявляють Баррозу і Ромпей.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG