Доступність посилання

ТОП новини

Не застосовувати силу закликають владу України європарламентарі


Ельмар Брок
Ельмар Брок
Українська влада повинна утриматися від застосування сили проти маніфестантів Євромайдану, які протестують проти рішення українського уряду зупинити підготовку угоди про асоціацію із ЄС. Таку заяву зробив євродепутат, відповідальний за політику «Східного партнерства», і голова Комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок разом із доповідачем із цих питань Яцеком Саріушем-Вольським.

«Інакше серйозних наслідків не уникнути», – застерігають вони у своїй заяві.

За словами європарламентарів, всі учасники сьогоднішнього засідання так званої Вільнюської групи Європарламенту, з участю екс-президента цієї установи Пета Кокса і єврокомісара з питань розширення і сусідства Штефана Фюле, висловлюють свою підтримку тим «багатьом тисячам українців, що збираються на Євромайдани у Києві й інших містах України попри холод і мороз», щоб виступити проти урядового рішення «позбавити їх європейського майбутнього».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, учасники засідання наголосили, що двері Євросоюзу залишаються відчиненими для громадян України.

«Ми вважаємо, що Україна має законне право робити свій європейський вибір. Двері ЄС для українського народу залишаються відчиненими. Ми висловлюємо щиру підтримку тим багатьом тисячам українців, що збираються на Євромайдани у Києві та інших містах України попри холод і мороз. Ці мирні учасники акцій протесту заявляють про своє рішуче неприйняття рішення уряду не укладати угоди про асоціацію із ЄС – рішення, яке позбавляє їх європейського майбутнього», – заявив євродепутат від Польщі Яцек Саріуш-Вольський.

Уряд ухвалив рішення зупинити підготовку угоди про асоціацію з ЄС 21 листопада. В Кабміні пояснили це проблемами в економіці і необхідністю налагодити співпрацю з Росією.

В Україні відбуваються масові акції на підтримку євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG