Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан об’єднаний. Усе найважливіше з соцмереж – у Живому блозі

Студенти продовжують їхати в Київ, у деяких містах України відбуваються демонстрації проти "євросодому", а регіонал Царьов закликав Табачника перевіряти ректорів, що відпускають з пар

Підсумки дня
Сьогодні до адміністрації президента студенти принесли 100-метрове звернення до Януковича з підписами і вимогою про негайне підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Також в інтернеті з’явилася можливість підписати онлайн-петицію за асоціацію. А петиція з вимогою застосувати санкції до президента Віктора Януковича і членів Кабінету міністрів України набрала 37 тисяч підписів на сайті американського Білого дому.

В прихильників Євромайдану з’явилася ідея створити живий Євроланцюг від Майдану Незалежності до найближчого кордону з європейською країною.

Завтра студенти та інші активістиобіцяють продовжувати мітингувати. Кількість Євромайданів збільшується − вони тепер не лише в Україні, але й в багатьох містах світу.
#Євромайдан підтримали випускники Канадсько-української парламентської програми (КУПП). Цю програму пройшли сотні українських студентів. Її директор Ігор Бардин:

«Пан Янукович має можливість виконати волю свого народу і підписати угоду у Вільнюсі. Він втратив шанс очолити свою країну так, як це робив Черчіль. Але він ще має шанс стати історичною постаттю в історії України, наслідуючи шлях Ганді.
Махатма Ганді був лідером під час шляху його країни до незалежності. Слова Ганді стали відомим висловлюванням: «Туди йдуть мої люди, і я, як їхній лідер, повинен слідувати за ними» І Ганді здобув перемогу»
, – заявив Ігор Бардин в інтерв’ю студентським газетам зі Львова та Одеси.

Студентів університету ім. Богомольця закрили на подвір’ї, щоб не пустити на Євромайдан

Студенти, які брали участь у протестній ході сьогодні в Києві, розповіли Радіо Свобода, що адміністрація Національного медичного університету ім. Богомольця не пустила своїх студентів приєднатися до страйкарів.

«Перед ними просто закрили браму, їх там ув’язнили, мов мавп у клітці», – розповіли очевидці. Найбільш сміливі проривалися через паркан і шлагбаум.

Молоді донеччани склали звернення до львівських студентів

Звернення оприлюднив на своїх сторінках lvivexpres.com.

Шановні галичани! Брати і сестри українці! Приміть щирі вітання зі славного УКРАЇНСЬКОГО міста Донецька!
Ми, прогресивна громада міста і просто небайдужі громадяни, у цей непростий час звертаємося до вас, бо ми хочемо, щоб ви знали правду про Донецьк.
Ми хочемо сказати вам, що Донецьк — це невід’ємна частина Великої України.
Ми хочемо сказати вам, що Донецьк, як і вся Велика Україна, хоче бути частиною цивілізованого європейського світу.

З повним текстом можна ознайомитися тут.

Колона студентів з майдану Незалежності прийшла на вулицю Банкову, щоб передати в адміністрацію президента вимогу про негайне підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Це 100-метрове полотно із тисячами підписів на підтримку євроінтеграції.
Луганська міськрада вирішила «Обмежити реалізацію права громадян збиратися мирно …шляхом заборони проведення з 26листопада 2013 до 14 грудня 2014 будь-яких масових заходів» крім святкування Нового року та Різдва, визначених місцевою владою.
У ХНТУ студентів просять пояснювати причини відсутності в дні Євромайдану

Радіо Свобода вдалося дізнатися, що в Херсонському національному технічному університеті від студентів вимагають пояснень причин відсутності на заняттях. Раніше адміністрація подібним не цікавилася, розповідають студенти. Вони не називаються, бояться відрахування.

В останні дні щоранку в цьому виші на першій парі присутність студентів відмічають не викладачі та старости, а спеціальна людина з адміністрації ХНТУ, від якої вони дізналися, що списки передаються деканам.

Вчора студенти ХНТУ вивісили на стіні вишу банер «ХНТУ за ЄС. УКРАЇНА МИ З ТОБОЮ!»

Письменниця Ірена Карпа поїхала до Дніпропетровська підтримати тамтешній Євромайдан

Координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк:

Письменник Юрій Андрухович у відео-зверненні до Євромайдану

Ми почитали, що пишуть про #Євромайдан французькі Liberation, le Figaro, німецькі die Welt, die Zeit, Allgemeine Zeitung, Frankfuter Allgemeine Zeitung, Deutsche Welle.

Пишуть, що вийшла протестувати проєвропейська опозиція, а про студентські страйки і активну роль студентів – ні…
Як повідомив Радіо Свобода один із викладачів Київського Інституту імені Глієра, керівництво вишу вимагає, щоб викладачі щодня подавали список студентів, які без поважних причин відсутні на парах. За словами очевидців, зранку в понеділок до ректора приходили люди з СБУ чи з інших силових структур і попереджали про його особисту відповідальність за контроль відвідуваності студентів.
Могилянка закликає студентів вишів України приєднатися до страйку
Могилянка закликає студентів вишів України приєднатися до страйку

Поки підтвердження цієї інформації з інших джерел нема.
ВІДЕО-звернення - студенти Києва, Львова, Івано-Франківська закликають долучитися до всеукраїнського студентського стайку

«Тітушкам» платять від 200 до 500 гривень – народний депутат від «Батьківщини», генерал-лейтенант міліції Віталій Ярема

«Я навіть знаю суми, від 200 до 500 гривень у день вони отримують. Як правило, це люди, які займаються спортивними єдиноборствами, фізично міцні. Вони готові спричинити мітингувальникам тілесні ушкодження. Вони виступають, як провокатори, щоб спровокувати людей проти міліції. А потім під час цих потасовок вступає у дію міліція і затримує мітингувальників, а не цих «ті тушок. Це надзвичайно небезпечно», – зазначив Ярема.
Кореспондент Радіо Свобода з Майдану повідомляє радісну для протестувальників звістку:
Депутат від Партії регіонів Олег Царьов закликав Табачника перевірити викладачів, які відпускають своїх студентів з пар на Євромайдани: "Как народный депутат, я обращаюсь в Министерство образования и науки Украины с требованием дать соответствующую оценку незаконным действиям должностных лиц и руководящих органов высших учебных заведений".

Раніше депутат написав:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG