Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан об’єднаний. Усе найважливіше з соцмереж – у Живому блозі

Студенти продовжують їхати в Київ, у деяких містах України відбуваються демонстрації проти "євросодому", а регіонал Царьов закликав Табачника перевіряти ректорів, що відпускають з пар

У Києві від сьогодні функціонує єдиний Євромайдан. Учасники партійного наметового містечка на Європейській площі об’єдналися минулої ночі з громадським Євромайданом біля монументу Незалежності.

Активісти Євромайдану сьогодні вирішили пікетувати засідання Кабінету міністрів України. Однак лідери опозиційних політичних сил Віталій Кличко, Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок не змогли потрапити на засідання Кабінету міністрів України.
Планування всеукраїнського студентського попереджувального страйку, запланованого на 12.00:

Анна Олейник, що живе в Малайзії, написала:

Євромайдан пише листа президенту Януковичу

У Луганську православні й комуністи вийшли разом на мітинг проти євроінтеграції

Депутат від Партії регіонів Олег Царьов закликав Табачника перевірити викладачів, які відпускають своїх студентів з пар на Євромайдани: "Как народный депутат, я обращаюсь в Министерство образования и науки Украины с требованием дать соответствующую оценку незаконным действиям должностных лиц и руководящих органов высших учебных заведений".

Раніше депутат написав:
Кореспондент Радіо Свобода з Майдану повідомляє радісну для протестувальників звістку:
«Тітушкам» платять від 200 до 500 гривень – народний депутат від «Батьківщини», генерал-лейтенант міліції Віталій Ярема

«Я навіть знаю суми, від 200 до 500 гривень у день вони отримують. Як правило, це люди, які займаються спортивними єдиноборствами, фізично міцні. Вони готові спричинити мітингувальникам тілесні ушкодження. Вони виступають, як провокатори, щоб спровокувати людей проти міліції. А потім під час цих потасовок вступає у дію міліція і затримує мітингувальників, а не цих «ті тушок. Це надзвичайно небезпечно», – зазначив Ярема.
ВІДЕО-звернення - студенти Києва, Львова, Івано-Франківська закликають долучитися до всеукраїнського студентського стайку

Як повідомив Радіо Свобода один із викладачів Київського Інституту імені Глієра, керівництво вишу вимагає, щоб викладачі щодня подавали список студентів, які без поважних причин відсутні на парах. За словами очевидців, зранку в понеділок до ректора приходили люди з СБУ чи з інших силових структур і попереджали про його особисту відповідальність за контроль відвідуваності студентів.
Могилянка закликає студентів вишів України приєднатися до страйку
Могилянка закликає студентів вишів України приєднатися до страйку

Поки підтвердження цієї інформації з інших джерел нема.
Ми почитали, що пишуть про #Євромайдан французькі Liberation, le Figaro, німецькі die Welt, die Zeit, Allgemeine Zeitung, Frankfuter Allgemeine Zeitung, Deutsche Welle.

Пишуть, що вийшла протестувати проєвропейська опозиція, а про студентські страйки і активну роль студентів – ні…
Письменник Юрій Андрухович у відео-зверненні до Євромайдану

Координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк:

Письменниця Ірена Карпа поїхала до Дніпропетровська підтримати тамтешній Євромайдан

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG