Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані оголосили про початок страйку і закликали владу у відставку


Національний штаб на Євромайдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00
Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив про початок загальнонаціонального страйку. Про це він сказав, виступаючи на майдані Незалежності в Києві.

«Починаючи з цієї хвилини, ми тут залишаємось», – сказав Тягнибок.

За його словами, на майдані Незалежності почнуть монтувати сцену і встановлювати намети.

Він також закликав діяти узгоджено і не піддаватися на жодну провокацію.
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив про «розгортання національного штабу на Майдані».

За його словами, на майдані Незалежності буле встановлено сцену та намети.

Як заявив Яценюк, президент Віктор Янукович «перейшов межу, коли за його вказівкою тут на цьому Майдані наші діти, студенти, юнаки і дівчата були побиті цими потворами, які називаються міліцією».

«Ми як парламентська опозиція звертаємось до наших західних партнерів: бандити, які сидять … приміщенні президента, Кабміну і українського уряду, повинні відчути, що таке давати незаконні накази, бити дітей, знущатись з України. Санкції проти режиму Януковича», – сказав Арсеній Яценюк.

Опозиційні сили також вимагають негайного голосування в парламенті за відставку «антиукраїнського уряду Азарова»: «Ми не відійдемо звідси, доки уряд Азарова не піде», – цитує Яценюка прес-служба «Батьківщини».

Ще одна вимога опозиції – відповідальність міністра МВС за події в ніч на 30 листопада: «Він виконував наказ бити наших дітей. Під суд і під кримінал».

«Є той, хто знищив нашу надію, хто хоче повернути Україну в темне радянське минуле і думає, що він має право красти наше майбутнє. Він поки що сидить в кабінеті президента. Після того, коли він відмовився підписати Угоду з Європою, після того, коли він дав вказівку бити наших дітей, – більше такого президента в Україні немає», – сказав Яценюк.

За даними опозиції, на мирну акцію протесту на Майдані вийшли близько півмільйона людей. Міліція своїх даних поки що не повідомляє.
ТРАНСЛЯЦІЯ з #Євромайдану. Радіо Свобода
ТРАНСЛЯЦІЯ з #Євромайдану. SPILNO.TV

XS
SM
MD
LG