Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан вимагає відставки влади. LiveBlog

Верховна Рада сьогодні не підтримала відставку уряду. Протести Євромайдану не вщухають

Депутат від УДАРу Оксана Продан повідомила Радіо Свобода:

"У Шевченківському суді залишилось три справи. По двох, ми з Агафоновою просимо відпустити звинувачених під нашу відповідальність на поруки. В одного з них троє дітей"

Інші 6 обвинувачених в штурмі адміністрації президента - отримали по 2 місяці під вартою на час проведення слідства.

Раніше міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов'язаних із захопленнями адмінбудівель, іншими інцидентами, які сталися 1 грудня в центрі столиці
Підсумки дня
Верховна Рада не підтримала проект постанови про недовіру Кабінету міністрів. Тому опозиція закликала учасників Євромайдану пікетувати адміністрацію президента і вимагати від нього указів про відставку уряду Миколи Азарова, а також оголосити дострокові президентські і парламентські вибори. Натомість Азаров у парламенті вибачався за спробу розігнати Євромайдан, а також вимагав розблокувати будівлю Кабінету міністрів.

LiveBlog продовжує відслідковувати долю дев'ятьох хлопців, яких судять в суді Шевченківського району Києва за звинуваченням у нападі на Адміністрацію президента.
У Брюсселі не підтверджують візит делегації з України

Європейська комісія не підтверджує заявлений прем’єр-міністром України на середу візит української делегації до Брюсселя. Про це заявила речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Майа Коціянчич.

«Ми не можемо підтвердити візит української делегації до Брюсселя завтра. Дата і місце ще мають бути узгоджені дипломатичними каналами, і коли такої домовленості буде досягнуто, про це буде оголошено», – заявила вона.
Міліція відкрила кримінальні провадження за всіма 26 заявами журналістів, які постраждали під час зіткнень на акціях - МВС

Правоохоронці отримали 26 повідомлень від журналістів, що постраждали під час інцидентів 1 грудня в центрі Києва, повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

Водночас, Національна медіапрофспілка, Інститут масової інформації, “Телекритика” станом на вечір 3 грудня нарахували вже 55 випадків агресії у відношенні до журналістів.

Польський журналіст Павел Пєньонжек, побитий беркутівцями 1 грудня 2013 року
Польський журналіст Павел Пєньонжек, побитий беркутівцями 1 грудня 2013 року
Яценюк: в Адміністрації немає нікого

Лідери трьох опозиційних партій зайшли до адміністрації президента. Проте у приміщенні не виявилося ні Віктора Януковича, ні голови його адміністрації Сергія Льовочкіна. У середині будівлі знаходився лише технічний персонал.

Яценюк: в Адміністрації немає нікого
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
Українські делегації у середу вирушать на переговори у Брюссель і Москву

Делегація України в середу, 4 грудня, поїде до Брюсселя для проведення переговорів з питань євроінтеграції, інша делегація вирушить на переговори до Росії. Про це йдеться у заяві прем’єра Миколи Азарова, оприлюдненій на сайті уряду.
50 львівських лікарів створили „Швидку медичну допомогу Майдану” і виїжджають до Києва

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус в ефірі Радіо «Франс Інтернасіональ» говорив про Україну:

«Ні, це не державний переворот. Я не бачив військового втручання, так само немає характерних рис, властивих державному перевороту. Президент Янукович визначився зі своєю позицією, як вже відомо. Ми почули його думку щодо Угоди про асоціацію з ЄС. Він сказав: «гаразд, мені це цікаво, але ви не платите достатньо». Реакція українського суспільства була надзвичайно потужною, але водночас мирною.
Глава МЗС Німеччини закликав українську владу не перешкоджати нинішнім протестам

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле закликає українську владу не перешкоджати нинішнім протестам проти курсу уряду. Про це повідомляє «Німецька хвиля».

По цих демонстраціях на вулицях можна розпізнати серце України, воно б`ється по-європейськи, - зауважив Вестервелле. – Тому кожен має почути це послання і зрозуміти, що Україна бажає європейської орієнтації”.
Сейм Польщі закликав Європу підтримати українську молодь

Польський Сейм висловив глибоку стурбованість загостренням політичної ситуації в Україні.
Про це йдеться в резолюції Сейму, яку ухвалили на початку засідання у вівторок. У резолюції також висловлено повну солідарність з громадянами України, що показують усьому світу своє прагнення, аби їхня країна стала повноправним членом ЄС.
Прокуратура про затриманих біля Адміністрації президента: "Всі 9 за попередньою змовою, підготували спеціальні засоби і прибули на Банкову...Вони в складі групи з 300-500 осіб, діючи спільно, завдали ушкодження 70 міліціонерам".

Прокуратура базується на свідченнях міліціонерів і постраждалих осіб.

Про це повідомляє Громадське телебачення з Шевченківського районного суду Києва.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG