Доступність посилання

ТОП новини

МВС, ГПУ і СІЗО в Києві пікетують з вимогою звільнити затриманих на Банковій


Кілька тисяч мітингувальників пікетують сьогодні Міністерство внутрішніх справ, Генпрокуратуру й ізолятор тимчасового тримання у Шевченківському районі Києва, вимагаючи звільнити заарештованих після сутичок біля адміністрації президента 1 грудня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, колона на чолі з депутатами Андрієм Шевченком і Андрієм Іллєнком підійшли до Міністерства внутрішніх справ. На мітингу вимагали відставки міністра Віталія Захарченка.

Учасники акції скандують «Боягуз!» і «Зека геть!». Мітингувальники спробували зайти всередину після перемовин з охороною. Дехто з мітингувальників кидав яйця в фасад МВС.

Демонстранти пообіцяли, що повернуться сюди і організовано вирушили назад до майдану Незалежності.

Водночас ще одна колона демонстрантів рушила до Генпрокуратури.

А біля СІЗО, де перебуває частина заарештованих за події на Банковій, захисник одного із затриманих заявив, що йому лише сьогодні вдалося поспілкуватися з підзахисним. «Стан його тяжкий, бо як і решта, він зазнав тортур і побиття з боку працівників міліції», – сказав адвокат.

Демонстранти заявляють, що ті, хто був затриманий за сутички на Банковій, насправді до них непричетні. Вони також вимагають покарати правоохоронців, причетних до жорсткого розгону мирної акції на Майдані вранці 30 листопада.

Вчора Шевченківський райсуд Києва заарештував на 60 днів дев’ятьох людей, підозрюваних у хуліганських діях під час масових акцій протесту 1 грудня біля адміністрації президента на вулиці Банковій.

1 грудня люди в масках привезли на Банкову грейдер і намагалися прорватися через кордон міліції, що забезпечував охорону, до будівлі адміністрації.

Сьогодні опозиція сьогодні повідомила, що має намір пікетувати будівлю Міністерства внутрішніх справ, Ради національної безпеки й оборони, Апеляційного суду Києва й Шевченківського районного суду Києва.
ТРАНСЛЯЦІЯ з #Євромайдану КАМЕРА 1 www.RadioSvoboda.Org


ТРАНСЛЯЦІЯ з #Євромайдану КАМЕРА 2 www.RadioSvoboda.Org


ТРАНСЛЯЦІЯ з #Євромайдану. SPILNO.TV
XS
SM
MD
LG