Доступність посилання

ТОП новини

Кривдники Тимошенко увійдуть до «списку Магнітського» – дочка екс-прем’єра


Невідомі облили захисника Тимошенко Власенка зеленкою в суді в Харкові, 6 грудня 2013 року
Невідомі облили захисника Тимошенко Власенка зеленкою в суді в Харкові, 6 грудня 2013 року
У п’ятницю в Харкові, за відсутності колишнього прем’єр-міністра, знов зібралися прокурори та захисники, щоб обмінятися думками щодо можливості розгляду справи «ЄЕСУ» без Юлії Тимошенко. Півтора року пенітенціарії заявляють, що Тимошенко відмовляється від участі в суді, а захист вимагає, щоб суд розглянув клопотання про закриття кримінальної справи. Під час судового засідання захисник Євгенія Тимошенко повідомила, що готуються доповнення до так званого «списку Магнітського» прізвищами людей, які порушували права її матері.

Приблизно за 10 хвилин до початку судового засідання спокій у залі порушив роздратований голос захисника Сергія Власенка. Звертаючись до представників державного звинувачення у справі діяльності у 90-х роках «Єдиних енергетичних систем України», він вимагав порушити справу проти людей, що облили його зеленкою. У суді Власенко так і працював із забризканим зеленкою обличчям та одягом. Тож, окрім звичайних промов про безпідставність обвинувачень та доцільність закриття кримінальної справи проти Тимошенко, її захист вимагав у суду винести окрему ухвалу стосовно спецпідрозділу «Грифон», які відповідають за порядок у будівлі обласного апеляційного суду, де проводить засідання Київський районний суд Харкова у справі Тимошенко.

Жодна паскуда, навіть у мантії, прокурорській формі не зможе сказати, що це не політично вмотивована справа
Костянтин Садовський
«Усі відповідні докази і дані у мене на обличчі. Люди, які це зробили, безпосередньо перебували на другому поверсі, там уся підлога залита зеленкою. При цьому співробітники «Грифону» спостерігали за цим. І жодна паскуда, навіть у мантії, прокурорській формі не зможе сказати, що це не політично вмотивована справа. В «неполітично мотивованих» справах цього не буває», – зазначив Сергій Власенко, звертаючись до судді Костянтина Садовського.

«Список Магнітського» і Тимошенко

Підтримуючи позицію своїх колег по захисту, дочка Юлії Тимошенко – Євгенія – поінформувала прокурорів, пенітенціаріїв, суд і всіх тих, хто причетний до порушень прав її матері, що до 10 грудня захист внесе доповнення до так званого «списку Магнітського» – це будуть прізвища кривдників Юлії Тимошенко.

Нам це запропонував зробити уряд Сполучених Штатів. І це прямий шлях до санкцій
Євгенія Тимошенко
«Нам це запропонував зробити уряд Сполучених Штатів Америки. І це прямий шлях до санкцій. Наразі ми додаємо прізвища людей, які порушили закон і права моєї мами. А це Ви, пане суддя, тюремники, лікарі, прокурори. У нас для цього багато доказів», – заявила Євгенія Тимошенко. Захисники відмовилися назвати конкретні прізвища, які з’являться у так званому «списку Магнітського».

Наприкінці судового засідання головуючий суддя Костянтин Садовський запропонував посприяти з медичною допомогою Власенку, розібратися з інцидентом у судовому приміщенні. А заступник начальника головного управління МВС Харківської області Микола Голуб запевнив, що міліція затримала двох хуліганів.

«Два громадянина на сходах скоїли хуліганські дії, облили невідомим фарбником пана Власенка. При скоєнні цих дій громадяни були затримані по гарячих слідах співробітниками спецпідрозділу «Грифон», – прозвітував полковник міліції Микола Голуб. Але правоохоронець не зміг відповісти журналістам, як потрапили зловмисники із зеленкою до приміщення, яке пильно охороняється – вхід до суду можливий лише за документами. Це вже четвертий зеленковий напад на Сергія Власенка. Серед жертв зеленкових атак народні депутати Аваков, Абдулін, Бондарєв, а нещодавно зеленкою шпурнули в Інну Богословську, котра заявила про незгоду зі владою та Партією регіонів за те, що вони допустили жорстокий розгін Євромайдану. Микола Голуб, коментуючи перебіг розслідування попередніх зеленкових боїв, повідомив, що порушники порядку понесли адміністративне покарання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG