Доступність посилання

ТОП новини

Угоду про вступ до Митного союзу Янукович хоче підписати 17 грудня – Яценюк


Жовтень 2012-го
Жовтень 2012-го
Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що президент Віктор Янукович планує підписати угоду з Росією про вступ України до Митного союзу 17 грудня. При цьому він зазначив, що, за його даними, угоду вже підготували і парафували.

Президент України Віктор Янукович планує підписати угоду з Росією про вступ України до Митного союзу 17 грудня, заявляє лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

Опозиціонер також зазнаяив, що, за його даними, угоду вже підготували і парафували.

Він також наголосив, що Янукович не має повноважень підписувати договір про вступ до Митного союзу.

За словами Яценюка, Верховна Рада не ратифікує таку угоду.

«Будь-яке підписання угод про формування нового Радянського Союзу – це розкол країни. І це зовсім інший Майдан, ніж той, який є сьогодні», – підсумував він.

У прес-службах президентів Україні і Росії заявили, що вчора ніяких документів Віктор Янукович і Володимир Путін не підписували і питання вступу України до Митного союзу не обговорювали.

У своєму блозі в Twitter журналіст видання The Economist Едвард Лукас із посиланням на джерела стверджував, що президент України Віктор Янукович у п’ятницю підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов’язання про приєднання до Митного союзу.

За даними Лукаса, угода між Путіним і Януковичем передбачає отримання Україною фінансової допомоги, а також вимагає приєднання Києва до Митного союзу в 2015 році.

Янукович, можливо, здійснив державну зраду, відвідавши Путіна – Томенко

Раніше народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко заявив, що документ, який був підписаний у п’ятницю між президентами України і Росії Віктором Януковичем і Володимиром Путіним має бути негайно оприлюднений.

«Спочатку, як мінімум, треба оприлюднити даний документ, тому я звернувся до президента з вимогою надати текст цього документу, щоб з ним ознайомитися. По-друге, треба розуміти, чи документ підписаний у формі міжнародного договору. І якщо це так, то він повинен бути ратифікований Верховною Радою України», – сказав Томенко, відповідаючи на запитання, як реагувати на дії Януковича, який нібито підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов’язання про приєднання до Митного союзу.

Крім того, за його словами, якщо даний документ врегульовує надання кредитів та перегляд газової угоди – «це одна історія». «Якщо ж цей документ передбачає певну форму приєднання до Митного союзу, а отже – передачу певних суверенних повноважень іншому міждержавному утворенню – це вже інша історія», – цитує Томенка його прес-служба.

«У будь-якому випадку, йдеться про порушення президентом Конституції України, чинного законодавства та можливої державної зради. Тому за будь-яких обставин треба з’ясувати, що насправді підписав Віктор Янукович з президентом Росії у Москві», – підсумував Томенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG