Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент наступного тижня розгляне резолюцію щодо України – євродепутат


Європейський парламент наступного тижня буде розглядати резолюцію щодо подій в Україні. Про це сьогодні в Києві заявив координатор з міжнародних питань групи Європейської народної партії в Європарламенті Хосе Ігнасіо Салафранка.

До столиці України приїхала делегація ЄНП, крім Салафранки, – віце-президент партії Яцек Саріуш-Вольські, голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок, колишній президент Європарламенту Єжи Бузек.

Вони також закликали звільнити затриманих протестувальників Євромайдану і вирішити питання політично-мотивованого переслідування, в першу чергу справи Юлії Тимошенко, повідомляє «Батьківщина».

«Ми засуджуємо застосування сили проти мітингувальників і вимагаємо звільнення усіх затриманих. Має бути проведене об’єктивне розслідування з цього приводу», – цитує «Батьківщина» Яцека Саріуша-Вольські.

Представники ЄНП, які відвідали у лікарні постраждалих від дій «Беркута» і планують виступити на Євромайдані у Києві, наголосили, що вони приїхали висловити свою солідарність з українським народом і підтримати його європейські прагнення.

Європейська делегація закликала до мирного вирішення протистояння в Україні, заявивши, що вибір українського народу на користь ЄС повинен бути реалізований.

«Ситуація, коли вибір більшості українців, мільйонів, просто відміняють, є неприйнятною. Ми виступаємо за пошук мирного розв’язання протистояння в Україні і підтримуємо вимогу українців про проведення позачергових виборів. Нова влада підпише угоду про асоціацію, а ми забезпечимо її найшвидшу імплементацію», – заявив Яцек Саріуш-Вольські.

«У демократичній країні люди повинні вирішувати щодо свого майбутнього, а влада має їх слухати. Двері Європи залишаються відкритими для українців», – цитує «Батьківщина» Елмара Брока.

Євродепутати сьогодні мають виступити на Євромайдані у Києві.
XS
SM
MD
LG