Доступність посилання

ТОП новини

Луценко і Захарченко на шальках регіональної послідовності


Пригадую, як після франкфуртського інциденту, депутати-регіонали галасливо (але, загалом, обґрунтовано) вимагали відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Однак тепер їм бракує мужності й послідовності ініціювати відставку з тієї ж посади Віталія Захарченка. Адже інцидент у франкфуртському аеропорту у травні 2009-го – просто анекдот порівняно із тим, що сталося у ніч з 29 на 30 листопада на столичному майдані Незалежності.

Віктор Янукович заявляє про необхідність розібратися в тому, чому міліція так брутально розігнала прихильників євроінтеграції – наче його однодумців. Заявляє про це наприкінці другого тижня після інциденту! Хоча того ж дня було очевидно, що відповідальність за це несе насамперед міністр внутрішніх справ. Адже це майже неймовірно, щоби подібні ретельно сплановані операції (про що свідчать оприлюднені записи радіопереговорів) відбувалися без відома керівництва МВС. Якщо ж неймовірне все ж має місце, і міністр не контролює діяльність своїх підлеглих – то він так само має піти у відставку.

Про те, чому Янукович не наважиться на та те, щоби відправити скомпрометованого міністра у відставку, я вже писав. Що ж до регіоналів, то очевидно, що вони піклуються не про своє реноме, а про те, аби зайвий раз виказати свою лояльність лідеру. Щоправда, депутат-регіонал Владислав Лук’янов заявив, що розгін Євромайдану був найдурнішою помилкою. Однак далі такої очевидної констатації соратники президента не пішли.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG