Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив з-під варти ще одного євромайданівця


Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти четвертого підозрюваного у причетності до сутичок на Банковій 1 грудня. Сергію Нужненку змінили запобіжний захід із арешту на звільнення під особисте зобов’язання.

Захист подав клопотання про обрання своєму підзахисному запобіжного заходу у вигляді узяття на поруки підозрюваного депутатами Верховної Ради. Адвокати наполягали на цьому запобіжному заході у зв’язку з необхідністю лікування Нужненка. За їхніми словами, у їхнього підзахисного черепно-мозкова травма.

Відповідно до нового запобіжного заходу, Нужненко зобов’язується відвідувати старшого слідчого управління Міністерства внутрішніх справ у Києві на першу вимогу, не відлучатися з населеного пункту, у якому він проживає без дозволу старшого слідчого й прокурора, повідомляти про зміну свого місця перебування слідчому, прокуророві або суду.

Раніше під особисте зобов’язання Апеляційний суд Києва відпустив активіста Євромайдану Геннадія Черевка, а Миколу Лазаревського звільнив під домашній арешт. Окрім того, Печерський райсуд сьогодні визнав винним іншого фігуранта справи про заворушення на Банковій 1 грудня Юрія Болотова. Йому призначили покарання у вигляді штрафу й звільнили з-під варти.

4 грудня Шевченківський райсуд заарештував на 60 днів дев’ятьох людей, підозрюваних у хуліганських діях під час масових акцій протесту 1 грудня біля адміністрації президента.

10 грудня президент Віктор Янукович заявив, що мітингувальників, затриманих у Києві за нетяжкі злочини, буде звільнено.
XS
SM
MD
LG