Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш: у розгоні Євромайдану звинуватять трьох високопосадовців


Олена Лукаш
Олена Лукаш
Міністр юстиції Олена Лукаш заявляє, що в причетності до розгону акції на майдані Незалежності в Києві 30 листопада підозрюють трьох високопоставлених чиновників. Про це вона сказала під час ефіру програми «Шустер-Live» вчора ввечері.

«Безумовно, було перевищення органами правопорядку своїх службових повноважень і цей факт ніхто не заперечує. Слідство іде. Сьогодні президент поділився інформацією про те, що три високопоставлених чиновники найближчим часом одержать відповідні процесуальні документи й відповідний процесуальний статус, і будуть обвинувачені у скоєнні цього злочину», – сказала міністр.

Водночас Лукаш наголосила, що закон має бути однаковим для всіх: тих, хто закликав до скинення державного ладу, хто захоплював адміністративні будівлі, хто не виконує рішення суду і хто перевищив службові повноваження, завдавши шкоди людям.

Натомість депутати від опозиційних сил наголосили на важливості покарання реальних організаторів розгону акції і тих правоохоронців, які безпосередньо брали участь у цьому розгоні.

Вчора під час круглого столу президент Віктор Янукович заявив, що безпосередній стосунок до розгону мирної акції на Майдані 30 листопада мають три особи. Прізвище глава держави не назвав.
XS
SM
MD
LG