Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв довів свою непричетність до розгону Майдану – ГПУ


Андрій Клюєв
Андрій Клюєв
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв не причетний до подій на майдані Незалежності в Києві в ніч на 30 листопада, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Як повідомив перший заступник генерального прокурора Віталій Білоус, Клюєв сьогодні сам прибув до слідчого управління ГПУ, де і був допитаний.

«Свій прихід він пояснив бажанням надати свідчення у справі щодо подій на майдані Незалежності. Слідство встановило, що Клюєв не причетний до подій, що сталися в ніч із 29 на 30 листопада на майдані Незалежності», – наголосив Білоус.

За його словами, усунений з посади голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов сприяв поширенню матеріалів слідства щодо подій у ніч на 30 листопада на майдані Незалежності в Києві, що ставить під сумніви частину його свідчень.

Як заявив перший заступник генпрокурора, головне слідче управління Генпрокуратури перевірило ситуацію навколо публікації частини протоколів допитів Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича і начальника управління МВС у Києві Валерія Коряка.

«Під час перевірки постала необхідність додатково допитати Попова. Слідчим шляхом встановлено, що саме Попов сприяв поширенню матеріалів слідства. Слідство вважає, що факт сприяння в поширенні цієї інформації ставить під сумніви окремі частини свідчень Попова. І у зв’язку з цим слідчим шляхом було перевірено всі його свідчення», – сказав Білоус, коментуючи повторний виклик Попова на допит до Генпрокуратури.

Раніше сьогодні секретар Ради національної безпеки й оборони назвав звинувачення на свою адресу спланованою провокацією і заявив про намір прийти до Генпрокуратури й відповісти на всі запитання.

Опозиція вимагає відповідальності секретаря РНБО у справі про жорстокий розгін «Беркутом» мирної акції протесту на майдані Незалежності 30 листопада в Києві. Тоді були поранені десятки людей.

У ГПУ заявили, що вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв’язку з розгоном Майдану 30 листопада заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку і його заступнику Петрові Федчуку.

Президент Віктор Янукович відсторонив Попова і Сівковича.
XS
SM
MD
LG