Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську запропонували демонтувати бюст Назарбаєва


Активісти громадського об’єднання «Боротьба» у Дніпродзержинську ініціюють демонтаж бюста президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, повідомили сьогодні активісти об’єднання в місті.

Як зазначили активісти, таким чином вони висловлюють свій протест «проти дій президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, який допустив розстріл і тюремне ув'язнення активістів робітничого руху в місті Жанаозен два роки тому».

Як повідомила Радіо Свобода координатор об’єднання «Боротьба» в регіоні Марія Межова, активісти почали кампанію збирання підписів за свою ініціативу на території Дніпропетровської області. За її словами, кампанія триватиме близько трьох місяців, потім підписи передадуть до міської ради.

«Раніше ми вже звертались з відповідним листом щодо нашої ініціативи до міського голови, однак нам відповіли відмовою», – сказала Марія Межова.

За її даними, ініціативу підтримали Незалежні профспілки гірників України та громадська організація «Захист праці».

Водночас члени об’єднання заперечують свою причетність до акту вандалізму, скоєного в Дніпродзержинську цими вихідними щодо погруддя президента Казахстану – вночі невідомі облили його фарбою.

Нурсултан Назарбаєв навчався у Дніпродзержинському професійному училищі у 1958–1960 роках. У 2000 році було там створено музей його імені. Біля входу до училища встановлена меморіальна дошка на честь Назарбаєва. Назарбаєв є почесним громадянином Дніпродзержинська.
XS
SM
MD
LG