Доступність посилання

ТОП новини

Царьов: МЗС і СБУ на мою вимогу заборонили в’їзд 36 іноземцям


Олег Царьов
Олег Царьов
Народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов стверджує, що МЗС і СБУ задовольнили його запит про заборону в’їзду в Україну 36 осіб, серед яких колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, громадяни США і країн Євросоюзу. Про це регіонал заявив газеті «Комерсант Україна».

«У моєму запиті 36 осіб. Я поки не отримав відповіді від СБУ, але, за моєю інформацією, всі вони оголошені персонами нон ґрата», – каже Царьов.

В опозиції вважають, що заборона на в’їзд 36 іноземних громадян може призвести «до серйозних міжнародних наслідків».

Видання нагадує, що заборону на в’їзд в Україну 36 громадян Грузії, Німеччини і США Царьов ініціював 8 грудня, подавши відповідний запит на ім’я голови СБУ Олександра Якименка і міністра закордонних справ Леоніда Кожари.

У запиті, направленому в СБУ і МЗС, Царьов написав: «Викликає цілком резонні побоювання почастішання візитів зарубіжних політтехнологів і фахівців із протестної активності, чия діяльність перетворюється на загрозу національній безпеці». До документа він додав список «осіб, які в рамках консультативної роботи опозиції» отримують можливість реалізувати «політичні інтереси інших країн».

МЗС і СБУ поки що не коментували цю заяву регіонала.
XS
SM
MD
LG