Доступність посилання

ТОП новини

Активістку Євромайдану Тетяну Чорновол били одразу декілька чоловіків – депутат


Тетяна Чорновол, громадська активістка, побита невідомими (фото з соціальних мереж)
Тетяна Чорновол, громадська активістка, побита невідомими (фото з соціальних мереж)
Київ – Минулої ночі невідомі побили під Києвом журналіста і громадську активістку Тетяну Чорновол. Інцидент стався близько півночі, коли жінка їхала зі столиці до батьків, які проживають в Бориспільському районі Київщини. Активістку Євромайдану били одразу декілька чоловіків. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода, з посиланням на слова самої потерпілої, заявив народний депутат від «Батьківщини», колишній начальник Головного управління МВС України в Києві Віталій Ярема.

Автомобіль притиснув її до узбіччя. Вибили скло, коли вона намагалася утекти, її наздогнали декілька чоловік і завдали їй тілесні ушкодження
Тетяна Чорновол
«Чорновол змогла пояснити, що близько 12-ї години ночі вона на своєму автомобілі покинула Майдан, і коли рухалася в напрямку села Гора Бориспільського району, де проживають її батьки, то помітила, що її переслідує автомобіль. Коли вона зробила декілька маневрів, щоб відірватися від нього, у неї нічого не вийшло, потім цей автомобіль притиснув її до узбіччя. Вибили скло, коли вона намагалася утекти, її наздогнали декілька чоловіків і завдали їй тілесні ушкодження», – повідомив Віталій Ярема.

Нині під загрозою її життя і здоров’я
Віталій Ярема
За словами депутата, близько другої години ночі до активістів Євромайдану надійшла інформація про те, що на Бориспільській трасі була побита Тетяна Чорновол. Декілька мітингувальників разом з депутатами вирушили до Борисполя, де в місцевій лікарні і знайшли потерпілу. Наразі її перевезли до Києва, інформацію про місце лікування не розголошують. Як сказав Віталій Ярема, з метою убезпечення, бо «нині під загрозою її життя і здоров’я».

Колишній очільник столичної міліції також зазначив, що напередодні Тетяна Чорновол відвідувала місце проживання генерального прокурора Пшонки і міністра внутрішніх справ Захарченка. Вона пов’язує ці події якраз із своєю діяльністю як громадського активіста.


За попередніми даними, у Тетяни Чорновол, крім численних тілесних ушкоджень, діагностували струс мозку.

На місці події працює слідчо-оперативна група. За фактом побиття журналістки вже відкрито кримінальне провадження, про що повідомив начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович.

Інцидент, який стався з Тетяною Чорновол минулої ночі, активно обговорюють у соціальних мережах колеги побитої і політики.
Тетяна Чорновол відома в журналістських та громадських колах численними резонансними розслідуваннями, у яких фігурують державні службовці високого рівня.

Крім того, сьогодні мають оприлюднити деталі вчорашнього інциденту з координатором харківського Євромайдану Дмитром Пилипцем. 24 грудня на нього напали невідомі та завдали чоловікові ножові поранення. Активіста госпіталізували та прооперували. Пилипець досі перебуває у травматологічному відділенні Харківської лікарні швидкої допомоги. За прогнозами медиків, тут він проведе наступні декілька днів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Сарахман (Гнатишин)

    На Радіо Свобода – з 2013-го, на радіо взагалі – понад 10 років. Починала з ФМ-радіостанцій у Львові, продовжила – в Києві. Сім років працювала ведучою інформаційних програм на радіо «Ера». Люблю новини, особливо, якщо вони добрі!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG