Доступність посилання

ТОП новини

МВС просить віддати відеореєстратор з машини Чорновол


Міністерство внутрішніх справ просить родичів побитої журналістки Тетяни Чорновол віддати їм відеореєстратор з автомобіля.

«В автомобілі Тетяни Чорновол був знайдений відеореєстратор, однак родичі постраждалої не віддали його працівникам міліції для встановлення причини нападу... МВС закликає родичів повернути відеореєстратор, адже він є не лише речовим доказом, а й дасть можливість об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася», – йдеться в повідомленні на сайті МВС.

У міліції також поскаржилися на деяких депутатів Верховної Ради, що прибули на місце події, «які прибули на місце події, і постійно втручалися у першопочаткову роботу слідчо-оперативної групи».

МВС також повідомляє, що напад на Чорновол будуть розслідувати найбільш досвідчені працівники центрального апарату МВС, а кримінальне провадження буде передано в Головне слідче управління МВС.

«Зараз на місці (події) працює потужна слідчо-оперативна група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ України Віктором Дубовиком, що безпосередньо керує роботою підлеглих», – йдеться в повідомленні.

Міліція розглядає кілька версій нападу на Чорновол, одна з яких – провокація. «Адже, як відомо слідству, активістка неодноразово залишалася на ніч у Будинку профспілок і пересувалася виключно у супроводі інших. У ніч нападу вона була одна, тож, можливо, нападники цим і скористалися», – йдеться в повідомленні.

Водночас лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк передав генпрокурору флешку із записом відеореєстратора автомобіля побитої журналістки. Про це він сказав після зустрічі з Віктором Пшонкою.

Більше про це: Активістку Євромайдану Тетяну Чорновол били одразу декілька чоловіків – депутат
XS
SM
MD
LG