Доступність посилання

ТОП новини

Стурбованість побиттям Чорновол висловили і в представництві ЄС


Представництво Євросоюзу в Україні висловило занепокоєння у зв’язку зі зростанням тиску на активістів громадянського суспільства і зокрема закликало до ретельного розслідування нападу на журналістку Тетяну Чорновол. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою представництва.

«З різних міст надходять повідомлення про залякування, насильство та сумнівні обвинувачення. Жорстоке побиття журналістки та активістки Тетяни Чорновол є, на жаль, лише найсвіжішим прикладом із багатьох аналогічних випадків, що викликають стурбованість», – зазначають у представництві ЄС.

Там повідомляють, що взяли до уваги заклик президента України Віктора Януковича провести розслідування справи Тетяни Чорновол. «Ми сподіваємось на всебічне розслідування даної справи та всіх інших справ, які пов’язані зі залякуванням та насильством, на основі наявних доказів і свідчень, що викликають довіру», – наголошують у дипломатичному представництві і додають, що результатом незалежного розслідування має стати притягнення винних до відповідальності.

У представництві ЄС також нагадали, що свобода висловлювань є одним із основоположних прав людини, і «обов’язок та відповідальність влади – захищати право народу на мирні демонстрації, свободу висловлювань журналістів та інших активістів громадського суспільства».

Раніше стурбованість у зв’язку з побиттям Тетяни Чорновол висловили у посольстві США.


Більше про це: Активістку Євромайдану Тетяну Чорновол били одразу декілька чоловіків – депутат
XS
SM
MD
LG