Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан готується до новорічного рекорду


Світлове шоу під час виконання гімну на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Світлове шоу під час виконання Гімну України на майдані Незалежності, 14 грудня 2013 року

Сьогодні на майдані Незалежності в Києві відбудеться спроба встановлення світового рекорду. Тисячі українців за кілька хвилин до настання 2014 року спробують перевершити досягнення з кількості людей, які водночас і в одному місці заспівають державний гімн.

Про таку ініціативу заявила співачка Руслана Лижичко.

Вона попросила всіх людей, які прийдуть у новорічну ніч на Майдан, мати з собою або ліхтарики, або ж увімкнути світло в телефонах під час виконання гімну. За словами Руслани, завдяки цьому легше буде порахувати людей, які зібралися на Майдані.

Руслана повідомила, що «на Майдані і довкола можуть зібратися 138 тисяч людей». За її словами, заявка на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса подана і вже отримали позитивну відповідь.

Голова редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко заявив, що на сьогодні рекорд одночасного виконання гімну належить Індії, де в травні 2013 року разом заспівали 121 630 людей. «У нас є всі шанси перевершити дане досягнення», – сказав він.

До і після рекордної спроби у святковому новорічному концерті на великій сцені Євромайдану виступлять Руслана, «Танок на майдані Конго», Марія Бурмака, «Тартак», Лама, KozakSystem, Юлія Лорд, «Мандри», «Скай».

«Вперше в житті у Вас є можливість зустріти Новий рік на барикадах! «Барикадний Новий Рік» стане найкрутішим Новим Роком у Вашому житті!» – наголошують організатори.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» продовжило роботу в ніч із 31 грудня на 1 січня на одну годину до 1:00.
XS
SM
MD
LG