Доступність посилання

ТОП новини

Поранено в голову Луценка під час сутички з бійцями «Беркута»


Поранено в голову політичного діяча Юрія Луценка на проспекті Перемоги біля Святошинського райвідділу міліції під час сутички з бійцями «Беркута»

Як повідомляє кореспондент УНІАН, Луценко був без свідомості. Потім йому надали медичну допомогу – перебинтовано голову, його попід руки вивели з натовпу. Ймовірно, травму завдано дерев'яним кийком у скроню.

Поранений Юрій Луценко. Фото Andriy Kovalov. Цю світлину взято з сайту «Української правди»
Поранений Юрій Луценко. Фото Andriy Kovalov. Цю світлину взято з сайту «Української правди»

Унаслідок сутички, що сталася у п’ятницю увечері під Києво-Святошинським судом у Києві між бійцями спецзагону «Беркут» і прихильниками засуджених, шпиталізували, за різними даними, 5 чи 6 людей – такі дані медиків навело агентство УНІАН.

Серед інших потерпілих, як заявила партія «Свобода», – її народні депутати Едуард Леонов, Юрій Бублик і Павло Кириленко, журналістка Олена Білозерська і ще понад десять активістів. Видання «Лівий берег» повідомляє про побиття свого фотографа Макса Левіна.

У п’ятницю сталася сутичка під Києво-Святошинським судом у Києві, який виніс вирок по 6 років позбавлення волі трьом так званим «васильківським терористам». Бійці «Беркута» прибули до суду, щоб розблокувати виїзди з нього. Виїзди з суду забарикадували підручними засобами прихильники засуджених, щоб не випустити арештантські машини з підсудними в разі «незаконного», на їхню думку, вироку. «Беркутівці» застосували спецзасоби, зокрема, гумові кийки.

Перед цим сталася й сутичка на виході з зали суду з бійцями загону судової міліції «Грифон» по тому, як суддя Юрій Бурбела оголосив вирок, а прихильники арештованих почали вигукувати образливі гасла на його адресу й погрожувати фізичною розправою, і «грифонівці» мусили виводити суддю під своєю охороною.

Засуджені Ігор Мосійчук, Сергій Бевз та Володимир Шпара з Василькова були звинувачені в «тероризмі», який, за версією Служби безпеки України, полягав у підготовці до підриву пам’ятника Леніну в місті Борисполі – на той час уже й так знесеного за рішенням місцевої влади.

Вирок та сутички в суді над «васильківськими терористами»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00
XS
SM
MD
LG