Доступність посилання

ТОП новини

МВС запевнило, що не планує розганяти Майдан


Міністерство внутрішніх справ заявило сьогодні, що ніяких «планів розгону Майдану» в міліції немає і ніяких додаткових сил міліції в центр Києва не направляють.

Це чергова ротація правоохоронців, які чергують у центральній частині столиці для забезпечення охорони громадського порядку, запевняє управління зв’язків із громадськістю МВС.

У зв’язку з інформацією в деяких інформагентствах про те, що МВС стягує в центр Києва додаткові сили міліції для можливого розгону мітингувальників у центрі столиці, міністерство вкотре просить ЗМІ «не маніпулювати громадською думкою й перевіряти достовірність інформації в офіційних джерелах», мовиться в заяві.

Тим часом агентство УНІАН повідомило, що сьогодні ввечері в Києві 12 автобусів із правоохоронцями проїхали з боку Поштової площі через Європейську площу і піднялися до будівлі Кабінету міністрів. Колону автобусів супроводжували машини ДАІ, що, як пише агентство, «не схоже на звичайну перезміну».

Сьогодні опозиційні діячі й активісти Євромайдану в Києві заговорили про ймовірні плани розгону акції вже цієї ночі після того, як лише сьогодні стало відомо про ухвалену ще ввечері 6 січня, у вихідний, постанову суду, яка з 8 січня до 8 березня заборонила всі масові акції в центрі Києва, міністр юстиції Олена Лукаш нагадала, що правоохоронці мають право вдаватися до заходів фізичного впливу при виконанні обов’язків, а в МВС закликали народних депутатів не втручатися в роботу працівників міліції.
XS
SM
MD
LG